Ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία 76χρονης που εξαφανίσθηκε μυστηριωδώς στην Κρήτη

Ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία 76χρονης που εξαφανίσθηκε μυστηριωδώς στην Κρήτη

Ο εισαγγελέας άσκησε βαρύ κατηγορητήριο σε βάρος των δύο από τα τρία αδέλφια της

Ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία άσκησε ο Εισαγγελέας Χανίων σε δύο από τα τρία αδέλφια της 76χρονης εύπορης Χανιώτισσας, Ευαγγελίας Λυτινάκη, τα ίχνη της οποίας έχουν χαθεί από τις 9 Δεκεμβρίου του 2018 και το πτώμα της δεν βρέθηκε ποτέ.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα cretalive.gr, η ανακρίτρια κάλεσε για απολογία τον αδελφό της 76χρονης, ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες και κατηγόρησε την αδελφή τους για τη δολοφονία της. Λόγω του βεβαρημένου της υγείας του και της προχωρημένης ηλικίας του, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση μέχρι τη δικάσιμο που θα οριστεί.

Η μυστηριώδης εξαφάνιση της 76χρονης

Η Ευαγγελία Λυτινάκη εξαφανίστηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2018, ενώ πήγαινε με ψώνια στο σπίτι του αδελφού της στην Αγία Μαρίνα Χανίων. Τις τελευταίες κινήσεις της 76χρονης κατέγραψε κάμερα ασφαλείας από το γειτονικό σπίτι της άλλης αδελφής της.

Με την υπόθεση έχει ασχοληθεί και η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη, στην οποία τον Ιανουάριο του 2019 προβλήθηκε ένα βίντεο ντοκουμέντο, όπου δείχνει την 76χρονη να κατεβαίνει από λεωφορείο στην στάση Αγία Μαρίνα 1, κρατώντας τσάντες με ψώνια και φαγητά και να κατευθύνεται προς το σπίτι του αδελφού της.

Ένα λεπτό μετά επιστρέφει στη στάση, παίρνει άλλες τσάντες, που είχε αφήσει εκεί με ένα κόκκινο καροτσάκι και ξαναγυρνά στο ίδιο σημείο. Από τότε τα ίχνη της χάνονται. Καμία κάμερα σε άλλα σημεία της περιοχής δεν την καταγράφει να παίρνει κάποιο λεωφορείο, για να επιστρέψει στη Νέα Χώρα Χανίων, όπου έμενε. Ωστόσο, πολλοί τηλεθεατές τότε επεσήμαναν, πως ενδεχομένως η ώρα που αναγράφεται στο υλικό της κάμερας ασφαλείας, να είναι λανθασμένη.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα neakriti.gr, το μοιραίο απόγευμα πριν χαθεί κι ενώ έβρεχε, η αγνοούμενη βρέθηκε έξω από την πόρτα του σπιτιού του αδελφού της και όπως συνήθιζε, του τηλεφώνησε για να της ανοίξει, γιατί δεν υπήρχε κουδούνι. Του άφησε, όπως είπε ο ίδιος μιλώντας στην Αγγελική Νικολούλη, τις σακούλες που κρατούσε και τον ρώτησε πότε θα επέστρεφε ο γιος του από το εξωτερικό, όπου βρισκόταν για διακοπές.

«Που πήγε το καρότσι και τις άλλες σακούλες, δεν μπορώ να ξέρω… Ίσως ήθελε να τα αφήσει κάπου αλλού…», ανέφερε. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αγνοούμενη βοηθούσε συχνά την τρίτη αδελφή της οικογένειας και τα δύο άνεργα παιδιά της, καθώς αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες. Τους προμήθευε τρόφιμα και άλλα αναγκαία πράγματα, ενώ είχε πληρώσει παλιότερα και τον λογαριασμό ρεύματος του σπιτιού τους.

Όπως ανέφερε ο αδελφός της στο «Τούνελ», η Ευαγγελία έμενε κοντά στα Χανιά, στην περιοχή της Νέας Χώρας και δεν οδηγούσε. Για να επισκεφθεί τους συγγενείς της στην Αγία Μαρίνα, χρησιμοποιούσε το λεωφορείο της γραμμής. Το καλοκαίρι πήγαινε συχνότερα για τα μπάνια της κι επειδή η ίδια δεν είχε αποκτήσει παιδιά, έκανε παρέα στον ανιψιό της, που διατηρεί στην περιοχή τουριστική επιχείρηση.

«Άνοιξε η γη και την κατάπιε από τα Χανιά μέχρι την Αγιά Μαρίνα; Εγώ δεν μπορώ να το δεχτώ. Δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, ξέρω ‘γω; Το μυαλό μου έχει στραφεί προς την εκδοχή της εγκληματικής ενέργειας…», είπε χαρακτηριστικά στο «Τούνελ» ο αδελφός της.


Η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη εντόπισε μάρτυρα, που γνωρίζει λεπτομέρειες για τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας και μίλησε μαζί του. Όπως αποκάλυψε, υπήρξε μια διαμάχη μεταξύ των αδελφών, για ένα παραθαλάσσιο οικόπεδο–«φιλέτο» στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας.

Οι δύο από τις τρεις πλευρές ήθελαν να πουλήσουν το μερίδιο τους και προσπαθούσαν να κινήσουν τη διαδικασία μέσω μεσιτικών γραφείων. Σε κάποιο σχετικό ραντεβού πήγαν τα δύο από τρία αδέλφια, όχι όμως και η αγνοούμενη, που αρνήθηκε να υπογράψει για την πώληση αυτή. Η οικογενειακή τους κόντρα, όπως λένε, όσοι γνωρίζουν, έχει να κάνει κυρίως μ’ αυτό το οικόπεδο.