Έκλεψε 300.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο της φίλης της

Έκλεψε 300.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο της φίλης της

Η 44χρονη εμπιστευόταν την 42χρονη η οποία ομολόγησε ότι αφαίρεσε τα χρήματα

Το ποσό των 300.000 ευρώ κατηγορείται ότι αφαίρεσε από το χρηματοκιβώτιο φίλης της μία 42χρονη από τη Ρόδο.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα rodiaki.gr, η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία που έκανε προχθές 24 Ιουνίου στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού η 44χρονη φερόμενη ως παθούσα σε βάρος της φίλης της, η οποία έχει παραδεχτεί όλα όσα της καταλογίζονται. Η 42χρονη μετά την καταγγελία συνελήφθη, σε βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για κλοπή σε βαθμό κακουργήματος και σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, προχθές εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού η 44χρονη και κατήγγειλε, πως νωρίτερα πρωινές ώρες την ίδια ημέρα, η 42χρονη φίλη της αφαίρεσε μέσα από το πορτοφόλι της το ποσό των 20 ευρώ. Η ίδια είπε στους αστυνομικούς, πως η δράστιδα εκμεταλλευόμενη τη φιλία τους και την πρόσβαση που είχε λόγω αυτής καθημερινά στο σπίτι της, καθώς και την εμπιστοσύνη που της έδειχνε η παθούσα, η οποία της έδινε ανά τακτά χρονικά διαστήματα το κλειδί του χρηματοκιβωτίου, για να βάζει μέσα χρήματα, η 42χρονη αφαίρεσε τα τελευταία 5 χρόνια σταδιακά από εκεί το χρηματικό ποσό των 300.000 ευρώ.

Βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας, η 42χρονη πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού, όπου και συνελήφθη, ενώ εξεταζόμενη από τους αστυνομικούς αποδέχτηκε τις πράξεις της. Σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς η 44χρονη, η φιλία της με τη 42χρονη διαρκεί τα τελευταία 10 χρόνια, με την τελευταία να επισκέπτεται σχεδόν καθημερινά το σπίτι της φίλης της, την οποία και βοηθούσε οικειοθελώς στις δουλειές.

Η 44χρονη είπε, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε υποψίες, ότι χάνονται χρήματα από το σπίτι της. Έτσι, στις 24 Ιουνίου το πρωί, όταν η 42χρονη επισκέφθηκε και πάλι τη φίλη της, η 44χρονη έβαλε μέσα στο πορτοφόλι της δύο χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και ένα των 20 ευρώ, άφησε το πορτοφόλι στην κουζίνα και εκείνη πήγε σε άλλο δωμάτιο.

Μετά από λίγο, έλεγξε η 44χρονη το πορτοφόλι της και διαπίστωσε, ότι έλειπε το χαρτονόμισμα των 20 ευρώ. Τότε απευθυνόμενη στη φίλη της, τής ζήτησε να βγάλει το χαρτονόμισμα από την τσέπη της. Η 42χρονη είπε, πως δεν είχε χρήματα επάνω της, η 44χρονη προσπάθησε να της το αφαιρέσει από την τσέπη και τότε η κατηγορούμενη έβγαλε το χαρτονόμισμα των 20 ευρώ από την τσέπη της, φωνάζοντας ότι είναι δικό της, αλλά τελικά κατάφερε να της το πάρει η 44χρονη.

Η καταγγέλλουσα – όπως κατέθεσε στους αστυνομικούς- άρχισε τότε να ρωτάει πιεστικά την 42χρονη, γιατί το έκανε αυτό, εκείνη αρχικά αρνιόταν την κατηγορία, αλλά τελικά της είπε ότι το έκανε ασυναίσθητα. Τότε η 44χρονη ζήτησε από τη 42χρονη της να φύγει από το σπίτι, αφού πάρει τα χρήματά της που έκρυβε στο σπίτι της καταγγέλλυσας, επειδή αυτό διαθέτει συναγερμό.

Όταν η 42χρονη πήγε να πάρει τα χρήματά της, διαπίστωσε ότι αυτά έλειπαν και φώναξε την 44χρονη, η οποία της έδωσε το κλειδί του χρηματοκιβωτίου. Όταν το άνοιξαν, οι δύο γυναίκες διαπίστωσαν, πως οι 300.000 ευρώ που ήταν μέσα, είχαν εξαφανιστεί. Η 42χρονη, σύμφωνα πάντα με την κατάθεση της καταγγέλλουσας, άρχισε τότε να τρέμει, διερωτώμενη πού πήγαν τα λεφτά.

Η 44χρονη ζήτησε από τη φίλη της να φύγει από το σπίτι και της τηλεφώνησε λίγο αργότερα, ζητώντάς της να της δώσει τα χρήματα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα πήγαινε στην αστυνομία. Η ίδια πρόσθεσε στους αστυνομικούς, πως τα χρήματα αυτά τα είχε κάνει ανάληψη (στο μεγαλύτερο μέρος τους περί τις 200.000 ευρώ) από την τράπεζα πριν από 5 χρόνια, τα έβαλε στο χρηματοκιβώτιο και έκτοτε προσέθετε και άλλα χρήματα, που είχε από την εργασία της κ.α.

Η 44χρονη κατέθεσε επίσης, ότι μετά την καταγγελία, η 42χρονη κλαίγοντας παραδέχτηκε, ότι ήταν εκείνη που πήρε τα χρήματα. Η συνέχεια της υπόθεσης θα δοθεί με την απολογία της 42χρονης στην ανακρίτρια Ρόδου.