Μεγάλος Περίπατος: Ζαρντινιέρες στην Πανεπιστημίου – Συνεχίζονται τα έργα

Μεγάλος Περίπατος: Ζαρντινιέρες στην Πανεπιστημίου – Συνεχίζονται τα έργα

Δείτε φωτογραφίες του news.gr

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα για τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας, ενώ ήδη αρκετοί κάτοικοι της πρωτεύουσας χρησιμοποιούν τους διευρυμένους πεζόδρομους και τις ποδηλατικές διαδρομές.

Το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησε και η τοποθέτηση των ζαρντινιέρων κατά μήκος των ειδικών διαδρομών στην οδό Πανεπιστημίου.

Επόμενο βήμα του Μεγάλου Περιπάτου το Σάββατο 27 Ιουνίου στις 10 το βράδυ στην Πλατεία Συντάγματος.

Συγκεκριμένα, στην πλατεία οι παρεμβάσεις αφορούν στο οδικό τμήμα που συνδέει την οδό Σταδίου (διασταύρωση με Καραγιώργη Σερβίας) με την οδό Φιλελλήνων (διασταύρωση με Μητροπόλεως) όπου θα δημιουργηθεί νέος επιπλέον χώρος για πεζούς στη δεξιά πλευρά κυκλοφορίας.

Με τις νέες ρυθμίσεις κυκλοφορίας, θα παραμείνουν τρεις (3) λωρίδες κυκλοφορίας ελεύθερες για όλα τα οχήματα και μία (1) λωρίδα κυκλοφορίας για την αποκλειστική κίνηση των λεωφορείων. Επιπλέον, στο τμήμα μεταξύ των οδών Ερμού και Μητροπόλεως θα δημιουργηθεί εσοχή για στάση λεωφορείων.

Στην παρούσα φάση, από αυτό το οδικό τμήμα θα μπορούν να διέρχονται και να κάνουν στάση για επιβίβαση και αποβίβαση τόσο τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ όσο και τα ταξί. Η Τροχαία και η Δημοτική Αστυνομία θα φροντίσουν για τον συστηματικό έλεγχο της στάσης και της στάθμευσης, στο σύνολο των οδών της περιοχής.

Οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στην κάτω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος, εκτός από την απόδοση σημαντικού χώρου στους πεζούς, θα διευκολύνουν επίσης την διέλευση από την οδό Ερμού προς το κέντρο της πλατείας, αφού η διάβαση των πεζών θα έχει μικρότερο μήκος.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος