Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τη συμμετοχή αστυνομικών σε κύκλωμα διαφθοράς

Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τη συμμετοχή αστυνομικών σε κύκλωμα διαφθοράς

Ο κοριός της ΕΥΠ φέρεται ότι «ανακάλυψε» προστασία σε οίκους ανοχής, παράνομες λέσχες και νυχτερινά κέντρα

Σε έρευνα θα προχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ. μετά από εντολή του αρχηγού του Σώματος, σχετικά με όσα αναφέρονται σε πρόσφατα δημοσιεύματα περί εμπλοκής–συμμετοχής αστυνομικών σε κύκλωμα διαφθοράς.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. έχει υποβληθεί έγγραφο αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να περιέλθουν στην αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αντίγραφα της συναφούς ποινικής δικογραφίας. Όπως ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, η υπόθεση χρονολογείται από το 2016, όταν ο κοριός της ΕΥΠ αποκάλυψε κύκλωμα, το οποίο πούλαγε προστασία σε οίκους ανοχής, παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες και νυχτερινά κέντρα, διέπραττε εκβιασμούς και διακινούσε λαθραία προϊόντα.

Σε αυτήν την υπόθεση εμπλέκονταν σύμφωνα πάντα με τον Alpha, αλλά και δημοσιεύματα που επικαλείται στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ., επιχειρηματίας ο οποίος δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2019 στο Χαϊδάρι, ένας απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος δολοφονήθηκε στην Κάντζα Παιανίας τον Μάιο του 2018, ένας πρώην βουλευτής και ένας γνωστός δικηγόρος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, έχουν καταγραφεί τα ονόματα αξιωματικών της Αστυνομίας που όλο αυτό το χρονικό διάστημα υπηρέτησαν σε εξαιρετικά κομβικές υπηρεσίες όπως η Αντιτρομοκρατική, η Ασφάλεια Αττικής, η Οικονομική Αστυνομία, η Διεύθυνση Αλλοδαπών, αλλά και σε Υποδιευθύνσεις και Τμήματα Ασφαλείας περιοχών που συγκέντρωναν μεγάλο αριθμό παράνομων καζίνο, οίκων ανοχής αλλά και μεγάλων κέντρων διασκέδασης.