Γιατρός-«μαϊμού»: Τα χειρόγραφα σημειώματα για τα σωτήρια βότανα και οι συμβουλές

Γιατρός-«μαϊμού»: Τα χειρόγραφα σημειώματα για τα σωτήρια βότανα και οι συμβουλές

Έρευνα για το ρόλο γιατρού που εμφανίζεται ως δημιουργός των μοιραίων «φαρμάκων»

Χειρόγραφα σημειώματα του προφυλακισμένου ψευτογιατρού, στα οποία συνιστούσε ως «σωτήριες» ουσίες και τροφές όπως τον ζεόλιθο, το ρηγανέλαιο, το μύρτιλο με ζεαξανθίνη αποκαλύπτει «Το Βήμα».

Στα έγγραφα που κατασχέθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. συγκαταλεγόταν χαρτογράφηση των νεοπλασιών σε 17 μέρη του ανθρώπινου σώματος και τρόπου καταγραφής των καρκινικών δεικτών από ξένους επιστήμονες, τους οποίους ο ψευτογιατρός παρουσίαζε σαν δική του ανάλυση.

Την ίδια ώρα, εντυπωσιάζει ότι σε σκευάσματα που πωλούσε σε ασθενείς του o 47χρονος, καταγράφεται στην ετικέτα το όνομα γνωστού γιατρού σε ιδιωτική κλινική κι ότι σε αυτόν ανήκει η «πατέντα» του σκευάσματος.

Ο εν λόγω ιατρός δήλωσε «παραπλανημένος» από τις μεθοδεύσεις του ψευτογιατρού. Όμως η ΕΛ.ΑΣ επαναδιερευνά τον ρόλο του γιατί θεωρεί ότι μπορεί να υποβοήθησε την δράση του ψευτογιατρού που οδήγησε στην επιδείνωση της υγείας περίπου 100 ατόμων και προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον πέντε.

Σε χειρόγραφο του αναφερόταν το «μαύρο κύμινο», το αντιοξειδωτικό «μαύρο γκότσι μπέρι», το «Ιπποφαές μαζί Σπυρουλίνα» κι άλλες ουσίες ως αυτές που θα περιορίσουν σοβαρές νόσους.

Εντοπίσθηκε ακόμη σκεύασμα, το οποίο υποτίθεται, ότι ήταν δημιούργημα της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο Genentech, που συνιστούσε κι αποτελούσε ευρεσιτεχνία του προαναφερόμενου γιατρού.

Τέλος, στο γραφείο του ψευτογιατρού εντοπίσθηκε χαρτογράφηση των καρκινικών δεικτών και του χρόνου και τρόπου προσδιορισμού τους, που ουσιαστικά είναι αποτύπωση μελέτης αλλοδαπών επιστημόνων που είχε ιδιοποιηθεί ο 47χρονος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...