Πυρκαγιά στο Μάτι: Συμπληρωματική δίωξη για κακούργημα ζητεί ο ανακριτής

Πυρκαγιά στο Μάτι: Συμπληρωματική δίωξη για κακούργημα ζητεί ο ανακριτής

Το αίτημα για συμπληρωματική δίωξη αφορά σε υπαλλήλους της πολιτικής προστασίας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας

Νεότερα στοιχεία στην έρευνα για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι έρχονται να ανατρέψουν τα έως τώρα δεδομένα καθώς ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση,  με τους 102 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, ζήτησε την διεύρυνση του κατηγορητηρίου για αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ο δικαστικός λειτουργός με αίτημα του, προς τον αρμόδιο εισαγγελέα, ζητεί την διεύρυνση του κατηγορητηρίου, που αφορά έως τώρα σε πλημμελήματα, και την άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για το κακούργημα της έκθεσης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το αίτημα για συμπληρωματική δίωξη αφορά σε υπαλλήλους της πολιτικής προστασίας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στο επίκεντρο της έρευνας. Κομβικό ρόλο για την κίνηση του ανακριτή φέρεται να έπαιξαν τα στοιχεία που έφτασαν στα χέρια του μετά τις πρόσφατες εφόδους στο συντονιστικό κέντρο της πυροσβεστικής αλλά και σε άλλες υπηρεσίες που είχαν την ευθύνη του σχεδιασμού και επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έφοδοι έγιναν μετά από καταγγελίες αλλά και ενδείξεις ότι οι υπηρεσίες σκοπίμως απέκρυπταν στοιχεία με στόχο να μπλοκάρει η δικαστική έρευνα. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο ανακριτής επέλεξε να παραστεί στις εφόδους καθώς συναντούσε εμπόδια στην διαβίβαση των στοιχείων που ζητούσε.

Πάντως, τον τελευταίο λόγο για την αναβάθμιση ή όχι του κατηγορητηρίου έχει ο εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος ο οποίος μελετά το αίτημα το ανακριτή για την άσκηση συμπληρωματικής δίωξης για το κακούργημα της έκθεσης.