Συνελήφθη στην Κέρκυρα διεθνώς καταζητούμενος για κακουργήματα

Συνελήφθη στην Κέρκυρα διεθνώς καταζητούμενος για κακουργήματα

Παρακολουθούσε μέσω ασυρμάτων τις συχνότητες Αστυνομίας και Λιμενικού

Αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό της διάπραξη ανθρωποκτονιών και απαγωγών, καθώς επίσης και απόφαση του τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, συνελήφθη στην Κέρκυρα από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ).

Ο εντοπισμός και η σύλληψη του καταζητούμενου αλλοδαπού πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, ενώ από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ασύρματοι, οι οποίοι είχαν αποθηκευμένα κανάλια επικοινωνίας αστυνομικών και λιμενικών αρχών, οκτώ κινητά τηλέφωνα, δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μάσκα, πέντε ζευγάρια γάντια, πομπός απώθησης σκύλων, ένα όργανο εκτίμησης ποιότητας κοσμημάτων και μία ζυγαριά ακριβείας.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας. Κατασχέθηκε το αυτοκίνητο του αλλοδαπού, καθώς και πλαστά έγγραφα που είχε στην κατοχή του, μεταξύ αυτών, δελτίο ταυτότητας, η άδεια οδήγησης και η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.

Ο αλλοδαπός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Κέρκυρας, ενώ εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί λειτουργίας ερασιτεχνικών και πειραματικών σταθμών ασυρμάτου.