Σύλληψη γιατρού – μαϊμού στην Αθήνα: Εμφανιζόταν με ψεύτικο όνομα – Πώς εξαπατούσε τους ασθενείς του

Σύλληψη γιατρού – μαϊμού στην Αθήνα: Εμφανιζόταν με ψεύτικο όνομα – Πώς εξαπατούσε τους ασθενείς του

Δήλωνε γιατρός ογκολόγος, ειδικός χειρουργός με πτυχία και σπουδές σε Αμερική και Ελβετία

Ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία κατά συρροή , διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη θα απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Θέμα χρόνου θεωρείται η γνωστοποίηση των στοιχείων του 47χρονου που δήλωνε γιατρός ογκολόγος, ειδικός χειρουργός με πτυχία και σπουδές σε Αμερική και Ελβετία και φέρεται να ευθύνεται για το θάνατο τριών ασθενών του.

Ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία κατά συρροή , διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη, σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, παρίστανε τον διακεκριμένο γιατρό, που μπορούσε να θεραπεύσει ανίατες ασθένειες , κυρίως καρκίνο. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος επισκεπτόταν το Άγιος Όρος και εμφανιζόταν πολύ θρήσκος με σχέσεις με την εκκλησία, σύμφωνα με την κατηγορία, κατάφερνε να πείθει ασθενείς με βαριές ασθένειες να διακόψουν τις θεραπείες τους, με αποτέλεσμα δύο παιδιά, ηλικίας 14 και 16 ετών, και ένας 78χρονος να χάσουν τη ζωή τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κατηγορούμενος χρησιμοποιούσε το όνομα Νίκος Κοντός και φέρεται να είχε στήσει μια καλοστημένη απάτη με συνεργό τη σύζυγο του η οποία παρουσιαζόταν ως γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας.

Στο στόχαστρο των αρχών έχουν μπει και δυο γιατροί ο ρόλος των οποίων , ωστόσο, ερευνάται καθώς δικαστικές πηγές δεν αποκλείουν την πιθανότητα να έχουν και οι ίδιοι εξαπατηθεί.

Η απάτη του 47χρονου, σύμφωνα με τις αρχές, φέρεται να αποκαλύφθηκε όταν ένας γιατρός από τον οποίο ζήτησε να μπουν μαζί στο χειρουργείο διαπίστωσε ότι ήταν τόσο… άσχετος που δεν ήξερε ούτε να αποστειρώνει τα χέρια του.

Σύμφωνα με την κατηγορία ο 47χρονος, ο οποίος θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, για τις « υπηρεσίες» του κατάφερε να αποσπάσει από τις οικογένειες των θυμάτων του περισσότερα από 53.000 ευρώ.

Η θεραπεία-μαϊμού περιελάμβανε σκευάσματα, με ουσίες αγνώστου προέλευσης και χημικής σύστασης, χωρίς φαρμακευτικές ενδείξεις, τα οποία παρουσίαζε ως δήθεν εξελιγμένα ειδικά φάρμακα - αποστάγματα, που όπως αποδείχτηκε περιείχαν, μεταξύ άλλων, δραστικές ουσίες κάνναβης. Μάλιστα, τέτοια σκευάσματα κατασχέθηκαν στο σπίτι του όπου βρέθηκαν 65 μπουκάλια διαφορετικών ποσοτήτων.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον κατηγορούμενο ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο όταν σε βάρος κατατέθηκαν μηνύσεις ενώ έγιναν και καταγγελίες από τους γονείς των δύο παιδιών που πέθαναν ενώ προηγουμένως τους είχε πείσει να σταματήσουν τις θεραπείες.

Ωστόσο, οι αρχές δεν κατάφερναν να εντοπίσουν τα ίχνη του γιατί δεν είχαν το πραγματικό όνομα του 47χρονου. Ο κατηγορούμενο συνελήφθη μετά την έκδοση εντάλματος από τον αρμόδιο ανακριτή ενώ ενδεικτικό της σοβαρότητας της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι την εποπτεύει προσωπικά ο ίδιος ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας καθώς κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι θα εντοπιστούν και άλλες πιθανές περιπτώσεις ασθενών που εξαπατήθηκαν από τον κατηγορούμενο.