Φυλάκιζαν μετανάστες για να ζητήσουν λύτρα από τις οικογένειές τους

Φυλάκιζαν μετανάστες για να ζητήσουν λύτρα από τις οικογένειές τους

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στην Άρτα

Στα ίχνη κυκλώματος, που κρατούσε παράνομα νεαρούς μετανάστες και ζητούσε χρήματα από τους συγγενείς τους για να τους αφήσει ελεύθερους, βρίσκεται το Τμήμα Ασφάλειας 'Αρτας, μετά από αξιοποίηση καταγγελίας και την σύλληψη ενός Αλβανού για εμπλοκή στην υπόθεση.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, οι άνδρες της Ασφάλειας, προχθές το απόγευμα, εντόπισαν σε δύο διαφορετικά σημεία σε περιοχή της 'Αρτας, δύο 18χρονους,έναν Αφγανό και έναν Πακιστανό, οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και ο ένας εξ αυτών έφερε τραύμα στο αριστερό χέρι. Όπως κατήγγειλαν στους αστυνομικούς οι δυο μετανάστες, λίγο νωρίτερα είχαν καταφέρει να διαφύγουν από μέλη κυκλώματος που τους κρατούσαν σε αποθήκη αγροτικής περιοχής στην 'Αρτα, μαζί με άλλους αλλοδαπούς, χωρίς τη θέλησή τους και με τη χρήση βίας, έως ότου συγγενικά τους πρόσωπα καταβάλουν χρήματα για να αφεθούν ελεύθεροι.

Επιπλέον, τα μέλη του κυκλώματος, τους είχαν αρπάξει χρήματα και τα κινητά τηλέφωνα κατά τη διάρκεια της παράνομης κράτησης τους.

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση των στοιχείων που ανέκυψαν, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός Αλβανού, ως μέλος του κυκλώματος, ο οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα σε περιοχή της 'Αρτας, ενώ οι έρευνες για την ανακάλυψη της ταυτότητας και τον εντοπισμό και των υπολοίπων μελών συνεχίζεται.