«ΣΟΣ» εκπέμπει ο δήμαρχος Πατρέων για τους παραλιακούς δρόμους της πόλης

«ΣΟΣ» εκπέμπει ο δήμαρχος Πατρέων για τους παραλιακούς δρόμους της πόλης

Διαπιστώνεται εκτεταμένη διάβρωση και καταστροφές με τον κ. Πελετίδη να ζητά τη βοήθεια της Πολιτείας

Να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι παραλιακοί δρόμοι της Πάτρας, ζητά από την Πολιτική Προστασία ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, διότι όπως ανέφερε σε δηλώσεις του «έχουν διαπιστωθεί εκτεταμένες καταστροφές σε όλο σχεδόν το παραλιακό οδικό δίκτυο του δήμου, που εκτείνεται σε περίπου 35 χιλιόμετρα και εξυπηρετούνται από αυτό καθημερινά χιλιάδες Πατρινοί και επισκέπτες της πόλης μας».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον δήμαρχο, «η διάβρωση που έχει υποστεί όλα αυτά τα χρόνια η παραλιακή οδός στο νότιο τμήμα της Πάτρας, στην ευρύτερη περιοχή των Βραχνεΐκων, όπως και η έλλειψη συντήρησης από τον φορέα που έχει την ιδιοκτησία, δηλαδή το ελληνικό δημόσιο, έχουν οδηγήσει στο να καταστεί άκρως επικίνδυνη για την ασφάλεια πεζών και οχημάτων».

Επίσης, όπως πρόσθεσε ο Κώστας Πελετίδης, «στο βόρειο τμήμα της πόλης, δηλαδή στις περιοχές του Ρίου, παραλιακές οδοί έχουν υποστεί έντονες διαβρώσεις και βρίσκονται και αυτές σε τραγική κατάσταση, με αποτέλεσμα η διέλευση να είναι άκρως επικίνδυνη».

Παράλληλα, ο δήμαρχος ανέφερε ότι «τα προηγούμενα χρόνια, ο δήμος, με τις υπηρεσίες και τους εργαζομένους του, πραγματοποίησαν δεκάδες παρεμβάσεις, για να μην έχουμε κάποιο ατύχημα, αλλά για αυτές τις παρεμβάσεις ο δήμος διώκεται και δέχεται πρόστιμα».

Εκτός όμως από το αίτημα για κήρυξη έκτακτης ανάγκης, ο Κώστας Πελετίδης, προανήγγειλε ότι «άμεσα θα πάρουμε πρωτοβουλίες και θα πραγματοποιήσουμε παρεμβάσεις, ώστε να αποκατασταθούν οι μεγάλες ζημιές στους παραλιακούς δρόμους και να προστατευθούν η ασφάλεια και η ζωή των διερχομένων».