Συλλήψεις για απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκβιασμούς και ζωοκλοπές στην Κρήτη

Συλλήψεις για απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκβιασμούς και ζωοκλοπές στην Κρήτη

Έντεκα συλλήψεις μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές του Ηρακλείου

Σε συνολικά 11 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ζωοκλοπών σε περιοχές του Ηρακλείου, μετά από μία μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Στην επιχείρηση εκτός του ΤΑΟΕ συμμετείχαν αστυνομικοί της ΕΚΑ. Κρήτης, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, Μεσσαράς και Λασιθίου, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου, των Αστυνομικών Τμημάτων Αστερουσίων και Μινώα Πεδιάδος και της Ομάδας Πεζών Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, ύστερα από την πολύμηνη, ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα, καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, προέκυψε ότι τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2020, επτά από τους παραπάνω δράστες είχαν εμπλακεί στην αφαίρεση τεσσάρων Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, σε περιοχές Ηρακλείου και Λασιθίου.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε προέβαιναν στην αφαίρεση οχημάτων, για τα οποία στη συνέχεια εκβίαζαν απαιτώντας συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, προκειμένου να τα επιστρέψουν στους ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον, από την ενδελεχή προανάκριση και την αναλυτική διερεύνηση στοιχείων, εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις απόπειρας ανθρωποκτονίας που διαπράχθηκαν σε περιοχή του Νομού Ηρακλείου.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ακόμη, ότι από τους συλληφθέντες, πέντε άτομα είχαν εμπλακεί σε δύο υποθέσεις ζωοκλοπών και είχαν προσπαθήσει ανεπιτυχώς να διαπράξουν ακόμη δύο ζωοκλοπές.

Διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες, ποιμνιοστάσια και λοιπούς χώρους που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι συλληφθέντες, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πιστόλι, κυνηγετικό όπλο, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, δίκυκλη μοτοσυκλέτα για την οποία όπως προέκυψε είχε δηλωθεί κλοπή.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.