Μεγάλος περίπατος Αθήνας: Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες – Δείτε φωτογραφίες

Μεγάλος περίπατος Αθήνας: Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες – Δείτε φωτογραφίες

Στο κέντρο της πόλης ο δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης

Στο φουλ μπήκαν οι μηχανές του δήμου Αθηναίων για την εφαρμογή των παρεμβάσεων στο κέντρο της πόλης στο πλαίσιο των έργων για τον Μεγάλο Περίπατο.

Στο σημείο βρίσκεται και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, που συνομιλεί και ενημερώνει τους πολίτες για όσα πρόκειται να εφαρμοστούν.

Ο Μεγάλος Περίπατος ξεκινάει σήμερα με τους περιορισμούς στην κίνηση των αυτοκινήτων στη Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας και στην οδό Ηρώδου Αττικού.

«Είμαστε υπερήφανοι που ξεκινά το έργο του Μεγάλου Περιπάτου για δύο λόγους. Ο πρώτος, γιατί γίνεται πράξη το όραμα της Μελίνας Μερκούρη και του Αντώνη Τρίτση. Ο δεύτερος, γιατί το κέντρο ανοίγει για όλους και όχι μόνο για τα ΙΧ όπως γίνεται σήμερα. Και είναι ένα έργο που γίνεται με ιδιαίτερο τρόπο. Δεν το εξαγγέλλουμε και φέρνουμε μπουλντόζες για να κλείσουν δρόμους. Κάθε μέρα θα το βλέπουμε όλοι στην εξέλιξή του, θα το περπατάμε μαζί» δήλωσε ο δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης.

Οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν την Κυριακή 14 Ιουνίου στην Πλατεία Συντάγματος και την οδό Πανεπιστημίου, ενώ στο εμπορικό τρίγωνο - ιστορικό κέντρο θα αρχίσουν να ισχύουν από τις αρχές Ιουλίου.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος