Κορονοϊός: Συναγερμός στη Φθιώτιδα μετά τα 4 νέα κρούσματα

Κορονοϊός: Συναγερμός στη Φθιώτιδα μετά τα 4 νέα κρούσματα

Στην Αταλάντη επικεντρώνεται η ιχνηλάτηση

Ανάστατη είναι η πόλη της Λαμίας, αλλά και συνολικά ο νομός Φθιώτιδας, μετά τα τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε οικογένεια που είχε επιστρέψει από τις ΗΠΑ στα τέλη Μαΐου.

Ο μοριακός έλεγχος σε ηλικιωμένο ζευγάρι που μένει στη νότια Λαμία ηλικίας 86 και 80 ετών, καθώς και στην 57χρονη κόρη τους αλλά και τον 28χρονο εγγονό τους, έδειξε ότι είναι θετικοί στην covid-19.

Ακολούθως σήμανε συναγερμός στις υγειονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου, με τον ΕΟΔΥ να δίνει τις βασικές κατευθύνσεις για την ιχνηλασιμότητα των επαφών τους.

Ο ΕΟΔΥ είναι και ο βασικός υπεύθυνος για τις οδηγίες που δόθηκαν στους ταξιδιώτες για τη μετέπειτα συμπεριφορά τους (αποκλεισμό επαφών και καραντίνα στο σπίτι για 14 ημέρες). Το πόσο τηρήθηκε η σχετική καραντίνα είναι κάτι που αμφισβητείται από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν δώσει οι ίδιοι οι ασθενείς, καθώς φέρεται ότι και οι τέσσερις είχαν κάποιου είδους επαφές και μετακινήσεις για την τακτοποίηση υποχρεώσεων μέσα στην πόλη της Λαμίας.

Μάλιστα για τον 28χρονο γνωρίζουμε ότι μέχρι τις 31 Μαΐου βρισκόταν στην Αταλάντη από όπου είναι η καταγωγή του και βρέθηκε με αρκετούς φίλους, ενώ στη συνέχεια έμεινε στη Λαμία προκειμένου να βοηθήσει και τον 86χρονο παππού του.

Ο 86χρονος φέρεται να είχε πυρετό τουλάχιστον 3 ημέρες (;) πριν εμφανιστεί το περασμένο Σάββατο (6/6) στο Νοσοκομείο Λαμίας. Εισήχθη τελικά στη ΜΕΘ covid-19 του ΓΝ Λαμίας, καθώς το βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό του, πέρα από την ηλικία του, τον κατατάσσει στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Αργά το βράδυ της Κυριακής (7/6) στη ΜΕΘ τον ακολούθησε και η κόρη του, η οποία με νεότερες πληροφορίες φέρεται να είχε πυρετό όλη σχεδόν την εβδομάδα.

Αντίθετα η γιαγιά και ο εγγονός στις 2 μετά τα μεσάνυχτα, διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στην κλινική covid-19 του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, όπως αναφέρει το lamiareport.