Αγίου Πνεύματος: Πώς θα λειτουργήσουν σούπερ μάρκετ και εμπορικά καταστήματα

Αγίου Πνεύματος: Πώς θα λειτουργήσουν σούπερ μάρκετ και εμπορικά καταστήματα

Τι ισχύει για δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες

Αλλαγές στη λειτουργία των καταστημάτων φέρνει πάντοτε η αργία του Αγίου Πνεύματος.

Συγκεκριμένα, κλειστές θα παραμείνουν οι δημόσιες υπηρεσίες και οι τράπεζες, ενώ κανονικά δουλεύουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά σε Αθήνα, Πειραιά και Ηράκλειο Κρήτης, κάτι που δεν θα ισχύσει σε άλλες περιοχές.

Αναλυτικά:

-Υποχρεωτικά κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων του νομού Θεσσαλονίκης.

-Όλα τα καταστήματα της Βέροιας θα παραμείνουν κλειστά δεδομένου ότι η ημέρα αυτή καθορίστηκε ως ολοκληρωτική αργία με απόφαση του Νομάρχη Ημαθίας αριθ. πρωτ: ΕΡ-1430/28-11-1986 για ενημέρωση εμπόρων-καταστηματαρχών και καταναλωτικού κοινού του Δήμου Βέροιας.

-Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου ενημέρωσε επίσης ότι τα εμπορικά καταστήματα της πόλης θα παραμείνουν κλειστά.

-Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Φλώρινας ενημέρωσε τα μέλη του ότι τα καταστήματα στην πόλη της Φλώρινας θα είναι κλειστά.

-Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει τους συναδέλφους και τους καταναλωτές, ότι τα εμπορικά καταστήματα θα είναι κλειστά.

-Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας ενημερώνει ότι η αγορά της Καβάλας θα είναι κλειστή, όπως αυτό καθιερώθηκε και ισχύει τα τελευταία έτη.

-Κλειστά τα καταστήματα του Βόλου και των Ιωαννίνων του Αγίου Πνεύματος. Με την απόφαση της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας (ΟΕΜΕΘ) να παραμείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα τη Δευτέρα 8 Ιουνίου, γιορτή του Αγίου Πνεύματος συντάσσεται ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας.