Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στη Ζάκυνθο – «Για άλλη μία φορά τη γλιτώσαμε» λένε οι κάτοικοι των Μαριών

Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στη Ζάκυνθο – «Για άλλη μία φορά τη γλιτώσαμε» λένε οι κάτοικοι των Μαριών

Εφιαλτικό βράδυ πέρασαν οι κάτοικοι

Σε ύφεση είναι αυτή την ώρα η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το βράδυ (23:15) στην Έξω Χώρα Ζακύνθου. Δυστυχώς, έχουμε συνεχείς αναζωπυρώσεις, καθώς η πυρκαγιά έχει πολύ μεγάλη περίμετρο.

Από την πρώτη στιγμή, σύμφωνα με το imerazante.gr στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου με 12 οχήματα και 28 άτομα. Ενώ σήμερα το πρωί έφτασαν στο νησί ενισχύσεις από τη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα, 1 Ε/Π για την μεταφορά πεζοπόρου τμήματος, εναέριο συντονισμό και πυρόσβεση, καθώς και 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα. Συνδρομή από 6 οχήματα ΟΤΑ και ένα μηχάνημα έργου.

Επίσης, με το πρώτο φως της ημέρας ρίψεις νερού έκαναν δύο ελικόπτερα τύπου Έρικσον.

Με super puma ήρθε στο νησί και ένα πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ.

Εφιαλτικό βράδυ

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν όλο το βράδυ δυσχέραιναν το έργο των Πυροσβεστών. Γύρω στις 4 τα ξημερώματα, κρίθηκε αναγκαίο να εκκενωθεί το χωριό Μαριές. Όμως ευτυχώς, άλλαξε γρήγορα η πορεία του ανέμου και άρχισαν να πέφτουν και οι πρώτες ψιχάλες βροχής, με τους κατοίκους να λένε ότι «τη γλίτωσαν για δεύτερη φορά». Υπενθυμίζουμε ότι το χωριό είχε κινδυνέψει και τον Αύγουστο του 2017, όταν αργά το βράδυ είχαν ξεσπάσει τρεις εστίες φωτιάς σε απόσταση ενός χιλιομέτρου.