Αργία Αγίου Πνεύματος: «Αδειάζει» η Αθήνα το πρώτο τριήμερο μετά το lockdown

Αργία Αγίου Πνεύματος: «Αδειάζει» η Αθήνα το πρώτο τριήμερο μετά το lockdown

Αυξημένη η κίνηση στα διόδια και στο λιμάνι του Πειραιά για την πρώτη έξοδο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων

Ξεκίνησε από το πρωί της Παρασκευής η έξοδος των Αθηναίων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, το πρώτο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων που επέβαλε ο κοροναϊός.

Η κίνηση είναι αυξημένη στα διόδια των Αφιδνών, στην Αθηνών-Λαμίας, στο λιμάνι του Πειραιά και σε όλα τα σημεία που οδηγούν προς τις εξόδους της πρωτεύουσας ενώ αναμένεται να κορυφωθεί μετά το απόγευμα.

Η Τροχαία έχει λάβει αυξημένα μέτρα για την αργία του Αγίου Πνεύματος:

  • Ανάπτυξη μέτρων και ειδικών δράσεων στις πόλεις, σε όλη την εορταστική περίοδο για την εξασφάλιση απρόσκοπτης και ασφαλούς κίνησης οχημάτων και πολιτών και ιδιαίτερα των ευαίσθητων πληθυσμιακών ομάδων.
  • Αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων.
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους - εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
  • Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, κυρίως για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση, μη χρήση προστατευτικού κράνους.