Αμαλία Μεγαπάνου: Έφυγε από τη ζωή η πρώην σύζυγος του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Αμαλία Μεγαπάνου: Έφυγε από τη ζωή η πρώην σύζυγος του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 91 ετών

Σε ηλικία 91 ετών έφυγε από τη ζωή η συγγραφέας Αμαλία Μεγαπάνου, πρώην σύζυγος του Κωνσταντίνου Καραμανλή, την Δευτέρα 1 Ιουνίου

Η Αμαλία Μεγαπάνου, είχε γεννηθεί στην Αθήνα το 1929 και ήταν κόρη του Αναστασίου Κανελλόπουλου, αδερφού του πολιτικού και φιλοσόφου Παναγιώτη Κανελλόπουλου.Το 1951 παντρεύτηκε τον μετέπειτα πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον οποίο ακολούθησε και στην εξορία του στο Παρίσι, τη δεκαετία του '60.

Ο γάμος τους διήρκεσε έως το 1972, όταν αποφάσισαν να πάρουν διαζύγιο. Αιτία του διαζυγίου ήταν η δύσκολη συμβίωση, την οποία παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Καραμανλής.

Μετά το διαζύγιό της με τον Κ. Καραμανλή παντρεύτηκε, στις 17 Μαΐου 1973, τον μαιευτήρα Επαμεινώνδα Μεγαπάνο, του οποίου το όνομα πήρε και χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια της συγγραφικής της καριέρας.

Με δωρεά της, η Αμαλία Μεγαπάνου παραχώρησε τη συλλογή του πατέρα της, Αναστασίου Κανελλόπουλου, στο Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Η κηδεία της Αμαλίας Μεγαπάνου δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα πραγματοποιηθεί ωστόσο θα λάβει χώρα σε κλειστό κύκλο στο 1ο νεκροταφείο.