Επίθεση με βιτριόλι: Τρεις γυναίκες από το στενό περιβάλλον στο μικροσκόπιο των Αρχών

Επίθεση με βιτριόλι: Τρεις γυναίκες από το στενό περιβάλλον στο μικροσκόπιο των Αρχών

«Οι πόνοι είναι αφόρητοι, θέλω να μάθω όλη την αλήθεια», η έκκληση της 34χρονης από το Θριάσιο

Όσο περνούν οι ημέρες από την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε η 34χρονη Ιωάννα στην Καλλιθέα, οι Αρχές εντείνουν τις έρευνές τους και εξετάζουν με προσοχή όλα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, προκειμένου να φιλτράρουν τους υπόπτους και να καταλήξουν σιγά-σιγά στην δράστιδα της επίθεσης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε το Mega, οι αστυνομικοί θεωρούν ότι ο κλοιός στενεύει γύρω από το άτομο που κρύβεται πίσω από την επίθεση ενώ η 34χρονη εξακολουθεί να υποβάλλεται σε συνεχείς χειρουργικές επεμβάσεις στο Θριάσιο.

Οι γιατροί αναφέρουν ότι το οξύ συνεχίζει να καίει το πρόσωπό της και οι πόνοι που αισθάνεται είναι αφόρητοι. Τα εγκαύματα που έχει υποστεί καλύπτουν το 93% του προσώπου της και τα δύσκολα δεν έχουν περάσει. Μάλιστα, έχει ενημερωθεί ότι τα χειρουργεία θα συνεχιστούν μέχρι το 2022 και όπως της έχουν πει από την πρώτη στιγμή, «το τελικό αποτέλεσμα δεν θα την αφήσει να ξεχάσει ποτέ τον εφιάλτη που έζησε».

Η ίδια, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, φέρεται να είπε: «Πότε θα πιάσουν αυτή που μου επιτέθηκε; Το δικό μου μυαλό δεν μπορεί να πάει κάπου γι' αυτό που ζω. Οι πόνοι είναι αφόρητοι, θέλω να μάθω όλη την αλήθεια».

Από τις καταθέσεις, τα βίντεο και τις μαρτυρίες οι αστυνομικοί εστίασαν σε επτά πρόσωπα από το στενό περιβάλλον της Ιωάννας που προέβαλαν άλλοθι. Μετά από σχετική μελέτη, τα τέσσερα έφυγαν από το «κάδρο» των ερευνών και πλέον οι Αρχές εστιάζουν σε τρία.

Τρεις γυναίκες, τα άλλοθι των οποίων δεν κρίθηκαν τόσο ισχυρά. Τρία πρόσωπα από το στενότατο περιβάλλον της 34χρονης, για τα οποία υπάρχουν σκέψεις, υποθέσεις και ίσως ενδείξεις αλλά ακόμα όχι αποδείξεις ενοχής. Αυτής οι αποδείξεις ίσως έρθουν μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και τη σάρωση των κλήσεων πριν και μετά την επίθεση στην Καλλιθέα.

Στο πλευρό της άτυχης γυναίκας συνεχίζουν να βρίσκονται καθημερινά η μητέρα και ο αδερφός της, προσφέροντάς της ψυχολογική υποστήριξη.

Τις επόμενες ημέρες μάλιστα, η 34χρονη δεν αποκλείεται να δώσει νέα συμπληρωματική κατάθεση, στην οποία πιθανότατα θα κληθεί να απαντήσει πάνω στα δεδομένα που θα έχουν προκύψει από την αστυνομική έρευνα.