Ανθρωποκυνηγητό Αχαία και Ηλεία για δύο ένοπλους ληστές

Ανθρωποκυνηγητό Αχαία και Ηλεία για δύο ένοπλους ληστές

Οι δράστες πυροβόλησαν μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό

Συναγερμός έχει σημάνει από το πρωί της Παρασκευής στην Αστυνομία της Αχαΐας και της Ηλείας, μετά την απόπειρα ένοπλης ληστείας που έγινε στα Σαγέικα της Αχαΐας.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thebest.gr, δύο άνδρες που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, είχαν στήσει καρτέρι στην είσοδο του χωριού, στη γυναίκα η οποία διατηρεί το πρακτορείο των ΕΛΤΑ στα Σαγέικα. Η γυναίκα επέστρεφε με το αυτοκίνητό της από την Κάτω Αχαΐα με τα χρήματα των επιδομάτων και των συντάξεων, προκειμένου να τα δώσει στους δικαιούχους. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εντός του οχήματος ήταν και το ανήλικο παιδί της.

Οι δύο άνδρες, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες φορούσαν μαύρα ρούχα και κράνη, ακολούθησαν με τη μηχανή τους το αυτοκίνητό της και προσπάθησαν να την ακινητοποιήσουν επί της εθνικής οδού, για να τις αφαιρέσουν όσα χρήματα είχε η γυναίκα και θα τα διέθετε για πληρωμές. Το χρηματικό ποσό, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ήταν μεγάλο.

Οι δύο άνδρες προσέγγισαν το αυτοκίνητο για να αναγκάσουν την οδηγό να σταματήσει, χτυπώντας το τζάμι του αυτοκινήτου και απαιτώντας να σταματήσει για να τους δώσει τα λεφτά. Ωστόσο εκείνη συνέχισε την πορεία της από την εθνική οδό προς τα Σαγέικα, φτάνοντας στο κέντρο του χωριού, όπου υπήρχε κόσμος, αναγκάζοντας τους δράστες να εγκαταλείψουν την προσπάθεια. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι δράστες πυροβόλησαν για εκφοβισμό μια φορά στον αέρα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι ληστές παρακολουθούσαν τη γυναίκα από την περιοχή της Κάτω Αχαΐας και διέθεταν πληροφόρηση για τον τρόπο που κινείται, κάτι που διαφάνηκε από τον τρόπο που κινήθηκαν. Εκείνο που εξετάζεται, είναι μήπως υπάρχουν και άλλοι συνεργοί, που είδαν τη γυναίκα να φεύγει από την Κάτω Αχαΐα και να έδωσαν το πράσινο φως στους ληστές, που περίμεναν στην περιοχή της Ράχης, να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο εν κινήσει στην εθνική οδό.

Οι αστυνομικοί «χτενίζουν» την περιοχή της Δυτικής Αχαΐας και της Ηλείας, με σκοπό των εντοπισμό των δύο δραστών, βάσει της περιγραφής που διαθέτουν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...