ΕΔΕ: Συναντήσεις με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων

ΕΔΕ: Συναντήσεις με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων

Στο επίκεντρο οι εκλογές στην Ένωση

Σειρά συναντήσεων είχε το Προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με τα πολιτικά κόμματα με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει μετά την απόφαση της πλειοψηφίας να μην προχωρήσουν σε εκλογές στην Ένωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Το Προεδρείο της Ένωσης πραγματοποίησε αυτή την εβδομάδα σειρά επαφών με τα πολιτικά κόμματα της Χώρας για να αναδείξει το ζήτημα της κατάργησης της δημοκρατίας στο εσωτερικό του δικαστικού Σώματος, μετά το πραξικόπημα που έγινε από τα 9 μέλη του ΔΣ και την άρνηση τους να συναινέσουν στην διεξαγωγή εκλογών.

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη  με την βουλευτή του ΜΕΡΑ 25 κ. Σακοράφα και χθες έγινε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης κ. Βελόπουλο. Σήμερα το πρωί επισκεφθήκαμε τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπα και θα ακολουθήσει επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα.

Όλα τα πολιτικά κόμματα αναγνώρισαν τη σημασία που έχει η αποκατάσταση της δημοκρατίας στο εσωτερικό της Ένωσης μας και ενημερώθηκαν για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που ανέδειξε σε συντριπτικά ποσοστά (πάνω από 92%) την  θέληση Δικαστών και Εισαγγελέων για άμεση διενέργεια αρχαιρεσιών χωρίς διορισμό προσωρινής διοίκησης.