Τα τέσσερα μαγειρικά κόλπα που ξέρουν ελάχιστοι

Τα τέσσερα μαγειρικά κόλπα που ξέρουν ελάχιστοι

Τα μυστικά της κουζίνας που θα αγαπήσετε

Είτε μαγειρεύετε μόνο για τον εαυτό σας είτε για ολόκληρη οικογένεια, το σίγουρο είναι ότι το μαγείρεμα απαιτεί κόπο και χρόνο. Ωστόσο, υπάρχουν μικρά μαγειρικά κόλπα που τα ξέρουν ελάχιστοι και μπορούν να σας βγάλουν ασπροπρόσωπους σε κάθε περίσταση.

Δοκιμάστε να κάνετε τα παρακάτω «κόλπα της γιαγιάς» και θα ενθουσιαστείτε...

Τα τέλεια τηγανητά αυγά

Σπάστε τα αυγά σε ένα τηγάνι σαν να πρόκειται να τα τηγανίσετε, αλλά αντί για λάδι βάλτε νερό στο τηγάνι. Το αποτέλεσμα θα είναι τέλεια αυγά με υγρούς κρόκους.

Η καλοψημένη μπριζόλα

Μη τηγανίζετε ένα κομμάτι κρέατος που μόλις βγάλατε από το ψυγείο. Αφήστε το για μια ώρα ή 2 πριν το μαγείρεμα και αφήσετε το να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Αρωματισμός μπαχαρικών

Για να εξαγάγετε τις φυσικές γεύσεις και να ενισχύσετε τη γεύση του μαύρου πιπεριού ή του κύμινο στο πιάτο σας, ρίξτε τα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ψήνοντας τα μέχρι να είναι αρωματικά. Μετά από αυτό, αλέστε τα μπαχαρικά σας. Όταν τα προσθέτετε στο πιάτο σας, θα έχετε ένα πολύ καλύτερο άρωμα και γεύση.

Πώς να κόψετε κρεμμύδια χωρίς δάκρυα

Βάλτε τα στο ψυγείο μισή ώρα πριν τα καθαρίσετε. Βέβαια, αυτό το κόλπο συνίσταται μόνο αν θέλετε να τα μαγειρέψετε. Αν όμως θέλετε να τα βάλετε σε σαλάτα μην τα βάλετε στο ψυγείο, γιατί θα χάσουν την γεύση τους.