Κορονοϊός: Όσα πρέπει να ξέρουν οι μαθητές που επιστρέφουν στα δημοτικά

Κορονοϊός: Όσα πρέπει να ξέρουν οι μαθητές που επιστρέφουν στα δημοτικά

Οδηγίες από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών

«Κερδίσαμε μία σημαντική μάχη ωστόσο ο πόλεμος με τον αόρατο εχθρό συνεχίζεται». Αυτό τονίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, λίγες μέρες πριν την επιστροφή των μαθητών στα δημοτικά σχολεία.

Ο Σύλλογος δίνει οδηγίες πρόληψης και προστασίας από τον κοροναιό για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία, τις οποίες συνέταξε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής.

Τι συστήνεται στους μαθητές

Απόσταση: Δε θα πρέπει να έρχεστε ο ένας κοντά στον άλλο. Αν πρόκειται να βήξετε ή να φταρνιστείτε, απομακρυνθείτε από τους άλλους συμμαθητές σας και καλύψετε το στόμα σας και τη μύτη σας με τον αγκώνα όχι με την παλάμη σας.

Καθαρά χέρια: Θα πρέπει να πλένετε συχνά και σωστά τα χέρια σας με νερό και σαπούνι ή να τα καθαρίζετε με απολυμαντικό διάλυμα. Μη βάζετε ποτέ τα χέρια σας στο στόμα σας, τη μύτη σας και τα μάτια σας.

Μάσκα: αν φορέσετε μάσκα, εφ’ όσον λάβετε τέτοια εντολή, ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες που δείχνουν πώς τη βάζουμε και πώς τη βγάζουμε.

«Προσοχή!» λέει ο ΙΣΑ. «Όταν φοράτε τη μάσκα, που πρέπει να εφαρμόζει καλά, ούτε παίζετε, ούτε τρέχετε, γιατί δυσκολεύεται η αναπνοή σας».