Πάτρα: 43χρονη γέννησε τρίδυμα εν μέσω πανδημίας – Μπήκε στο νοσοκομειο έναν μήνα νωρίτερα

Πάτρα: 43χρονη γέννησε τρίδυμα εν μέσω πανδημίας – Μπήκε στο νοσοκομειο έναν μήνα νωρίτερα

«Είχε γίνει εισαγωγή στο νοσοκομείο έναν μήνα νωρίτερα για τον φόβο των επιπλοκών» λέει ο γιατρός της

Μια γυναίκα 43 ετών από την Πάτρα γέννησε τρίδυμα εν μέσω πανδημίας.Τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυστηρά λόγω κοροναϊού. Έπειτα από 35 εβδομάδες στην κοιλιά της μαμάς τους, τρία αδελφάκια, δύο κοριτσάκια και ένα αγοράκι ήρθαν στη ζωή την Παρασκευή με διαφορά λίγων λεπτών.

Ο γιατρός της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τη χαρά αλλά και τις δυσκολίες που βίωσαν μέχρι να έρθουν στον κόσμο τα μωράκια.

Ο γιατρός που έκανε την καισαρική δεν μπορεί να κρύψει τη συγκίνηση του. «Τρίδυμη χαρά, είμαστε πολύ συγκινημένοι γιατί αυτό τον καιρό περνάμε μια πολύ μεγάλη περιπέτεια, σαν γιατροί, σαν λαός, σαν έθνος και ήρθε μια στιγμή που μας έκανε να αισθανθούμε χαρούμενοι και περήφανοι γιατί καταφέραμε εγώ και η ομάδα μου να φέρουμε σε πέρας μια πολύ δύσκολη εγκυμοσύνη που ήταν επιφορτισμένη με πολλές επιπλοκές. Καταφέραμε να λεμέ όλα καλά!» περιγράφει ο Παντελής Κολλιάς διευθυντής Μαιευτικής - Γυναικολογικής Κλινικής του νοσοκομείου "Άγιος Ανδρέας".

Τα τρίδυμα αδελφάκια μοιάζουν σαν... τρεις σταγόνες νερό και ζυγίζουν λιγότερο από 2 κιλά το καθένα. «Το πιο μεγάλο είναι το κοριτσάκι 1.635 γραμμάρια, το άλλο κοριτσάκι είναι 1330 και το αγοράκι είναι 1.475. Γεννήθηκαν χωρίς να χρειαστούν μηχανική υποστήριξη. Η μητέρα είναι πάρα πολύ καλά, πολύ χαρούμενη» προσθέτει ο διευθυντής της Μαιευτικής - Γυναικολογικής Κλινικής.

Η 43χρονη γυναίκα ταλαιπωρήθηκε πολύ για να τα φέρει στη ζωή και γέννησε μόνη, μακριά από αγαπημένους ανθρώπους λόγω της πανδημίας.

«Είχε γίνει εισαγωγή στο νοσοκομείο έναν μήνα νωρίτερα για τον φόβο των επιπλοκών που μπορεί να προκύψουν σε μια τέτοια κατάσταση.

Μέχρι και τα 50 ακόμη μπορούν σήμερα οι γυναίκες να μείνουν έγκυες. Πρέπει να προσπαθούν γιατί η Ελλάδα χρειάζεται ανθρώπους» πρόσθεσε ο Δρ. Παντελής Κολλιάς.