Αυτό είναι το σημείο που κρυβόταν ο «δράκος της Κέρκυρας»

Αυτό είναι το σημείο που κρυβόταν ο «δράκος της Κέρκυρας»

Ο 47χρονος συνελήφθη το Σάββατο τραυματισμένος από πτώση σε χαράδρα

Με πολλαπλά τραύματα, μετά από πτώση σε χαράδρα περίπου 30 μέτρων, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, ο 47χρονος αποκαλούμενος ως «δράκος της Κέρκυρας», που αναζητούνταν από τις αστυνομικές αρχές για την απαγωγή και το βιασμό 34χρονης αλλοδαπής.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο 47χρονος εντοπίστηκε, από τις αστυνομικές αρχές, σε δύσβατη περιοχή πάνω από την παραλία του Αγίου Γόρδη, στην περιοχή Παλαιοχωρίου Λευκίμμης, Νότιας Κέρκυρας και στην προσπάθεια του να αποφύγει τη σύλληψη, έπεσε στη χαράδρα.

Στο σημείο μεταφέρθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ για τον απεγκλωβισμό του χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

«Πλησιάσαμε στο σημείο μέσω θαλάσσης και μετά ανεβήκαμε στο λόφο. Η περιοχή ήταν πολύ δύσβατη και χρειάστηκαν περισσότερο από δυόμιση ώρες για να καταφέρουμε να διασώσουμε τον 47χρονο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διοικητής Πυροσβεστικής νομού Κέρκυρας, Νίκος Κολοβός.

Ο φερόμενος δράστης κατά τη διάρκεια του απεγκλωβισμού και της συλλήψεώς του είχε πλήρως τις αισθήσεις του, ενώ φέρεται να χτύπησε σοβαρά στα άκρα και τη μέση του.

Το ασθενοφόρο συνόδεψε ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ γιγάντια ήταν η αστυνομική επιχείρηση που είχε στηθεί σε όλη τη διάρκεια των 14 ημερών, που χρειάστηκαν για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Το χρονικό

Συνελήφθη, μετά από 14 ημέρες ανθρωποκυνηγητού, ο αποκαλούμενος ως «δράκος της Κέρκυρας», που καταζητούνταν από τις αρχές για την απαγωγή και το βιασμό μίας 34χρονης υπηκόου Αλβανίας.

Όλες αυτές τις ημέρες για τον εντοπισμό του, στήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, εντοπισμού του 47χρονου, ακόμη και στις πιο δύσβατες περιοχές της Λευκίμμης, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

Η αναζήτησή του ξεκίνησε όταν η 34χρονη γυναίκα, που είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της, στις 7 Μαΐου βρέθηκε τρεις μέρες μετά, από τους άντρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, να περπατά ξημερώματα σε ερημική περιοχή, στην περιοχή Αγίου Προκοπίου Λευκίμμης.

Η γυναίκα κατήγγειλε ότι είχε πέσει θύμα απαγωγής και πολλαπλού βιασμού, από τον 47χρονο που είχε βεβαρυμμένο ποινικό μητρώο, καθώς είχε καταδικαστεί σε 53 χρόνια κάθειρξης για έξι βιασμούς νεαρών Βρετανίδων τουριστριών, αλλά αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2019, χρησιμοποιώντας το Νόμο Παρασκευόπουλου.

Η άτυχη γυναίκα, φέρεται να μεταφέρθηκε, από το φερόμενο δράστη, σε μια καλύβα στην περιοχή.

Τους τραυματισμούς της 34χρονης επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επίκουρος ιατρός, του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Ιατροδικαστής Χριστόφορος Τσαλικίδης.

Η δήλωση της εξαφάνισης της 34χρονης είχε γίνει 24 ώρες μετά την εξαφάνισή της, από τον 32χρονο σύντροφό της, από την Αλβανία, που όπως ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές, το προηγούμενο βράδυ, είχε προηγηθεί συνάντηση του ζευγαριού, με τον 47χρονο, στο σπίτι τους.

Να σημειωθεί, ότι ο φερόμενος δράστης, μετά την αποφυλάκισή του ζούσε στη Λευκίμμη, έχοντας ως περιοριστικούς όρους την εμφάνισή του την πρώτη ημέρα, κάθε μήνα, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενώ του έχει απαγορευθεί η έξοδος από την Κέρκυρα.

Πηγή φωτογραφίας: corfutvnews.gr