Ξυπόλητη διαμαρτυρία μετά μουσικής από καλλιτέχνες στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Ξυπόλητη διαμαρτυρία μετά μουσικής από καλλιτέχνες στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του news.gr

Στους δρόμους βγήκαν σήμερα 21 Μαΐου εκατοντάδες καλλιτέχνες, οι οποίοι με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτισμού προχωρούν σε διάφορες και πολύμορφες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, σχετικά με τα «ελλιπή και ανεπαρκή» -όπως τα χαρακτηρίζουν- μέτρα της κυβέρνησης στα πλαίσια αντιμετώπισης των συνεπειών που έχει προκαλέσει η κρίση του κοροναϊού.

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος κάλεσε σε μουσικές διαμαρτυρίες σε πολλές γειτονιές της Αθήνας, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Στην πρωτεύουσα οι απογευματινές κινητοποιήσεις επικεντρώθηκαν στο ιστορικό τρίγωνο (Σύνταγμα, Μοναστηράκι, Διονυσίου Αρεοπαγίτου) από τις 19:00, στις οποίες θα συμμετείχαν η Φιλαρμονική του δήμου Αθήνας, «τα 100 βιολιά», σύνολο κρουστών, μεγάλο σχήμα τραγουδιστών, καθώς και σύνολο Κρητών με την ορχήστρα και το χορευτικό τους.

Η μουσική διαδήλωση στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου ολοκληρώθηκε με τους καλλιτέχνες να αποχωρούν λίγο πριν τις 20:00, με κάποιους καλλιτέχνες να αφήνουν τα παπούτσια τους στο σημείο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του news.gr:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος