Επαναπατρίζονται άλλοι 170 Έλληνες από τη Ρωσία

Επαναπατρίζονται άλλοι 170 Έλληνες από τη Ρωσία

Με ειδική πτήση της Aegean

Για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα αποχώρησαν από τη Μόσχα με ειδική πτήση, Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί στη Ρωσία εξαιτίας του κλεισίματος των συνόρων που είχε επιβληθεί έπειτα από το ξέσπασμα της πανδημίας του κοροναϊού.

Σύμφωνα με την πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα, συνολικά 170 Έλληνες πολίτες αναχώρησαν σήμερα από το αεροδρόμιο «Sheremetyevo» της ρωσικής πρωτεύουσας, με την ειδική πτήση της εταιρείας Aegean, η οποία υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης και συντονίστηκε από την πρεσβεία της Ελλάδος στη Ρωσία, σε συνεργασία με τα τρία γενικά προξενεία της Ελλάδος στη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη και το Νοβοροσίσκ.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο της καλής φιλίας και συνεργασίας των δύο πλευρών, με το ίδιο αεροπλάνο είχαν καταφθάσει στη Μόσχα 106 Ρώσοι, που βρίσκονταν στην Ελλάδα. Με μήνυμά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα ευχαριστεί τις ελληνικές αρχές, την αεροπορική εταιρεία Αegean και το αεροδρόμιο της Αθήνας «για τη συμπαράσταση και την ανεκτίμητη συνδρομή στον επαναπατρισμό των 106 κατοίκων της Ρωσίας στην πατρίδα τους με ειδική πτήση».

Υπενθυμίζεται, ότι ανάλογη πτήση απεγκλωβισμού είχε πραγματοποιηθεί στις 27 Απριλίου, και είχε μεταφέρει στην Ελλάδα 143 Έλληνες, ενώ από την Αθήνα είχαν μεταβεί στη Μόσχα 84 Ρώσοι.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό

Παρακαλούμε περιμένετε ...