Δύο στους τρεις Έλληνες λένε «όχι» στην επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων

Δύο στους τρεις Έλληνες λένε «όχι» στην επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων

Τι λένε οι πολίτες για την άρση των μέτρων και τα συναισθήματά τους για την επόμενη ημέρα σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB

Κατηγορηματικά «όχι» στην επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων λένε οι Έλληνες, καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΜRB για τον τ/σ Star, το 66,8% αντιτίθεται στο άνοιγμα τους, ενώ μόλις το 27,7% συμφωνεί.

Αντιθέτως, για τα Γυμνάσια και Λύκεια, το 57,2% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την επαναλειτουργία τους, ενώ το 36,7% τοποθετείται αρνητικά.

Όσον αφορά στα συναισθήματα που κυριαρχούν για το παρόν και το μέλλον, σύμφωνα με την δημοσκόπηση κυριαρχούν:

  • Ελπίδα 52,9%
  • Φόβος 40,6%
  • Οργή 24,8%
  • Περηφάνια 20,6%
  • Ντροπή 14,5%
  • Σιγουριά 12,7%

Όσον αφορά την αισιοδοξία τους για την οικονομία της χώρας το 82,2% δηλώνει απαισιόδοξο και το 16,7% αισιόδοξο, ενώ για τα επαγγελματικά/οικονομικά της οικογένειάς τους, το 71,2% δηλώνει απαισιόδοξο και το 24,6% αισιόδοξο.

Για την άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις από νομό σε νομό, το 50,7% δηλώνει ότι δεν ανησυχεί και το 48% ότι ανησυχεί.

Για το πόσο τους ανησυχεί το άνοιγμα καφετεριών, εστιατορίων και χώρων ψυχαγωγίας, το 50,2% απαντά ότι δεν ανησυχεί και το 48,1% ότι ανησυχεί.

Τέλος για τα μέτρα διευκόλυνσης των καταστημάτων εστίασης με επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων σε πεζοδρόμια, πλατείες και δρόμους, το 75,4% απαντά ότι συμφωνεί και το 21,3% ότι διαφωνεί.