Ικανοποιητική η επιβατική κίνηση προς Κρήτη κατά την πρώτη ημέρα

Ικανοποιητική η επιβατική κίνηση προς Κρήτη κατά την πρώτη ημέρα

Τι δείχνουν τα αναλυτικά στοιχεία από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά

Σε ικανοποιητικά επίπεδα ήταν η κίνηση επιβατών για την Κρήτη από το λιμάνι του Πειραιά, κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα εφαρμογής του νέου πρωτόκολλου επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας και της ελεύθερης μετακίνησης προς την Κρήτη, μετά τα περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, στα οποία δεν περιλαμβάνεται ο αριθμός των φορτηγών, χθες Δευτέρα 18/05 το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Kydon Palace» αναχώρησε από το λιμάνι του Πειραιά για Ηράκλειο και Χανιά με 527 επιβάτες και 92 ΙΧ και το Hellenic Spirit για Ηράκλειο και Χανιά με 792 επιβάτες και 144 IX οχήματα.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Δευτέρα 11/05 όταν ακόμα δεν είχε επιτραπεί η ελεύθερη μετακίνηση επιβατών προς την Κρήτη, το «Festos Palace» αναχώρησε από το λιμάνι του Πειραιά για Ηράκλειο Χανιά με 103 επιβάτες και 17 ΙΧ οχήματα, το «Nissos Rodos» για Χανιά με 78 επιβάτες και 21 ΙΧ οχήματα και το «Κρήτη 2» για Ηράκλειο με 43 επιβάτες και 15 ΙΧ οχήματα.

Σημειώνεται ότι με το νέο πρωτόκολλο επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας, που θα έχει εφαρμογή μέχρι τις 15/06 με επαναξιολόγηση, ένα πλοίο μπορεί να φιλοξενεί το 50% των επιβατών, εκτός αν πρόκειται για πλοίο με καμπίνες που το ποσοστό αυτό γίνεται 55%.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης επισκέφθηκε χθες, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το απόγευμα διαδοχικά τα επιβατηγά/οχηματαγωγά πλοία «Kydon Palace» των Μινωϊκών Γραμμών και «Hellenic Spirit» της ΑΝΕΚ προκειμένου να επιθεωρήσει την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων στις ακτοπλοϊκές γραμμές της Κρήτης μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Ο υπουργός με την ευκαιρία της απελευθέρωσης των μετακινήσεων προς την Κρήτη τόνισε ότι τα «πρωτόκολλα επιβατών που έχουν ήδη ανακοινωθεί έχουν ως πρωταρχικό στόχο να διαφυλάξουν τη δημόσια υγεία στα νησιά, αλλά και την υγεία των επιβατών και των μελών των πληρωμάτων των πλοίων». Προσέθεσε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παρακολουθεί από κοντά την κίνηση, αλλά και την εφαρμογή των μέτρων, ώστε σταδιακά και την κατάλληλη στιγμή, πάντοτε σε συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες, να αναθεωρήσει τα σχετικά πρωτόκολλα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό