Χαρδαλιάς: «Προφανώς ήταν λάθος η συγκέντρωση στην Ομόνοια»

Χαρδαλιάς: «Προφανώς ήταν λάθος η συγκέντρωση στην Ομόνοια»

«Οι λόγοι δημόσιας υγείας είναι ίδιοι για όλους», τόνισε ο υφ. Πολιτικής Προστασίας

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας στην απογευματινή ενημέρωση του υπ. Υγείας, αναφέρθηκε και στα όσα συμβαίνουν στην συνοικία στη Νέα Σμύρνη στη Λάρισα, όπου βρέθηκαν 35 θετικά κρούσματα από τα 637 συνολικά δείγματα, γεγονός που οδήγησε να τεθεί η περιοχή σε ενισχυμένη επιτήρηση, ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού και να προστατευτεί η υγεία της τοπικής κοινωνίας. Επιπλέον αποφασίστηκε η άμεση μεταφορά και απομόνωση των θετικών κρουσμάτων στο Κέντρο Αποκατάστασης «Αρωγή» και εκτεταμένη ιχνηλάτηση των στενών επαφών των κρουσμάτων.

Επίσης αποφασίστηκε απαγόρευση κυκλοφορίας από ώρα 22.00 έως 06.00 η οποία θα ισχύει για 14 ημέρες . Απαγόρευση συνάθροισης άνω των δέκα ατόμων και αυστηρή επιτήρηση του μέτρου.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους

Οι πλανόδιοι μικροπωλητές και οι εργαζόμενοι σε λαϊκές θα μπορούν να βγαίνουν από την περιοχή της Νέας Σμύρνης για εργασία εφόσον έχουν δύο διαδοχικά αρνητικά τεστ, τα οποία θα επαναλαμβάνονται κάθε πέντε ημέρες.

Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας θα διανεμηθούν μάσκες υφασμάτινες (1.500 τεμ.) σε όλους και αντισηπτικά σε κάθε οικογένεια.

Σήμερα ξεκίνησαν οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) από τον Ε.Ο.Δ.Υ, για να πραγματοποιήσουν επιπλέον δειγματοληψίες στους μικροπωλητές και στους υπόλοιπους που απουσίαζαν από την οικία τους τις προηγούμενες ημέρες, καθώς και ιχνηλατήσεις θετικών κρουσμάτων.

Σήμερα υπήρξαν αντιδράσεις στην εφαρμογή των ανωτέρω μέτρων, είπε ο υφυπουργός , τονίζοντας ότι «τα μέτρα αποσκοπούν στην προστασία της τοπικής κοινωνίας. Σταθερός και αδιαπραγμάτευτος στόχος μας είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, δηλαδή η προστασία όλων. Με αυτό το γνώμονα προχωρήσαμε και σε αυτή την περίπτωση. Το να μην εξαπλωθεί ο ιός είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και για να το καταφέρουμε αυτό απαιτείται η συνεργασία της. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα πράξουμε ότι είναι αναγκαίο για να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.

Λάθος η συγκέντρωση στην Ομόνοια

Ερωτηθείς για την συγκέντρωση στην Ομόνοια ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι, «οι λόγοι δημόσιας υγείας είναι ίδιοι για όλους και οι οδηγίες μας και η κριτική μας αφορούν όλες τις πλατείες. Ο ιός δεν κάνει καμία διάκριση και δυστυχώς κερδίζει έδαφος από τέτοιες συγκεντρώσεις όπως και αυτή χθες στην Ομόνοια. Ήταν προφανώς λάθος», κατέληξε και παρέπεμψε στη σχετική δήλωση του δημάρχου Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη, «ο οποίος με παρρησία το παραδέχτηκε δημόσια».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό