Ξέσπασμα της μητέρας Τοπαλούδη: «Όταν λέμε ισόβια να είναι ισόβια …»

Ξέσπασμα της μητέρας Τοπαλούδη: «Όταν λέμε ισόβια να είναι ισόβια …»

Έκκληση στους πολιτικούς να αλλάξουν τον ποινικό κώδικα- Βίντεο και εικόνες λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης

Έκκληση στους πολιτικούς να αλλάξουν τον ποινικό κώδικα και «όταν λέμε ισόβια να είναι ισόβια ...» απεύθυνε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, Κυριακή.

Δηλώνοντας συναισθηματικά φορτισμένη η γυναίκα είπε πως «ως μητέρα της Ελένης» δεν είναι ικανοποιημένη από την απόφαση αν και το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο.

«Να αλλάξουν τους νόμους και να στηρίζουν τις οικογένεια των θυμάτων και όχι τους δολοφόνους...» τόνισε ενώ μιλώντας για τις επικρίσεις που δέχτηκε η εισαγγελέας ζήτησε να μην καταφέρονται σε βάρος της «γιατί είναι πολύ μικροί στο ανάστημα όλοι αυτοί» ενώ την χαρακτήρισε άξια και ανθρώπινη.

Λίγο νωρίτερα, και αφού ανακοινώθηκε η καταδικαστική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου εις βάρος των ενόχων για τον βιασμό και τη δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας στη Ρόδο, η μητέρα της Ελένης βρέθηκε στην αγκαλιά των συγκεντρωμένων έξω από τον Άρειο Πάγο.

Οι συγκεντρωμένοι υποδέχθηκαν τους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, φωνάζοντας συνθήματα και πανηγυρίζοντας για την καταδίκη.

Η μητέρα της φοιτήτριας, σε ένα ξέσπασμά της, βρέθηκε κοντά τους και μάλιστα αγκαλιάστηκε με δυο γυναίκες που βρίσκονταν στο προαύλιο. Ο πατέρας της Ελένης φαίνεται να τραβάει βίντεο και φωτογραφίες με το κινητό του τηλέφωνο από το συγκεντρωμένο πλήθος.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες του News.gr:

«Μια στιγμιαία ψυχική ανακούφιση»

«Μια στιγμιαία ψυχική ανακούφιση» ήταν για τον πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη το άκουσμα της καταδίκης, σε ισόβια και 15 έτη κάθειρξη, στους κατηγορούμενους για τον ομαδικό βιασμό και την δολοφονία της.

«Ήμουν σίγουρος ότι θα αποδοθεί η δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της να μην πω στο 1,85 που ήταν η Ελένη η ακόμη καλύτερα μέχρι τον ουρανό που βρίσκεται η Ελένη...» είπε σε δηλώσεις του ο Γιάννης Τοπαλούδης. Ο πατέρας της αδικοχαμένης φοιτήτριας Τοπαλούδη τόνισε πως λυπάται γιατί κάποιοι δεν υπέδειξαν τον δέοντα σεβασμό στην οικογένεια του αναφερόμενος στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά την αγόρευση της εισαγγελέως . «Έπρεπε σε αυτή την ιερή στιγμή που φτάνανε προς το τέλος να απευθυνθούν εκεί που έπρεπε να απευθυνθούν . Άκουσα δηλώσεις από πολλά άτομα χθες , υπουργούς παρά υπουργούς ... εμείς είμαστε μακριά από κόμματα...» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Βίντεο- φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος