Πώς να παγώσετε τη ζεστή μπύρα σε ελάχιστα λεπτά

Πώς να παγώσετε τη ζεστή μπύρα σε ελάχιστα λεπτά

Με μερικά απλά βήματα

Μια από τις αγαπημένες απολαύσεις όταν ξεκινούν οι ζέστες είναι ένα παγωμένο ποτήρι μπύρα. Πολλές φορές ωστόσο είτε ξεχνάμε να βάλουμε στο ψυγείο είτε δεν υπάρχει χώρος. Υπάρχει, όμως, τρόπος να την κάνετε να παγώσει μέσα σε λίγα λεπτά.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μεγάλο μπολ γεμάτο νερό, πάγο και αλάτι για να επιτύχετε εκπληκτικά αποτελέσματα:

Αρχικά, βάλτε λίγο νερό στο μπολ. Στη συνέχεια, γεμίστε το υπόλοιπο του μπολ με όσο περισσότερο πάγο μπορείτε. Στη συνέχεια προσθέστε μερικές κουταλιές αλάτι και ανακατέψτε το. Αφού τα κάνετε αυτά, βάλτε μέσα στο μπολ οποιοδήποτε ποτό θέλετε (εν προκειμένω τη μπύρα) να παγώσετε και αφήστε το μείγμα να κάνει το… θαύμα του.

Πώς γίνεται αυτό; Βασικά, ο δεύτερος νόμος της θερμοδυναμικής μας λέει, ότι δύο ουσίες με διαφορετικές θερμοκρασίες φτάνουν στη θερμική ισορροπία με την πάροδο του χρόνου. Έτσι, βασικά, η θερμοκρασία του νερού με πάγο θα ανέβει και η εκείνη του ποτού θα πέσει (ουσιαστικά συναντώνται στην μέση).

Μετά από μόλις δύο λεπτά που θα βάλετε ένα κουτάκι αναψυκτικού ή μπύρας στο μείγμα, θα δείτε ότι θα έχει παγώσει λες και το βγάλατε μόλις από την κατάψυξη!

Παρακαλούμε περιμένετε ...