Κορονοϊός: Πώς άνοιξαν σήμερα 515 οργανωμένες παραλίες – Οι μεγάλες αλλαγές που φέρνει η πανδημία

Κορονοϊός: Πώς άνοιξαν σήμερα 515 οργανωμένες παραλίες – Οι μεγάλες αλλαγές που φέρνει η πανδημία

Τα μέτρα και τα πρόστιμα

Με τη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει τους 40 βαθμούς, άνοιξαν από σήμερα 515 οργανωμένες παραλίες στη χώρα, για να υποδεχτούν τους λουόμενους με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που γνωρίζαμε έως πέρσι το καλοκαίρι. Φέτος είναι το καλοκαίρι του κοροναϊού.

Κατά την είσοδο του κοινού σε αυτές είναι υποχρεωτική η καταγραφή του αριθμού των παρευρισκομένων ενώ ο μέγιστος αριθμός λουομένων είναι τα 40 άτομα ανά 1.000τ.μ.

Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των ομπρελών θα είναι τα τέσσερα μέτρα, ενώ ανά ομπρέλα μπορούν να υπάρχουν δυο ξαπλώστρες.

Μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι οικογένειες με ανήλικα τέκνα, ενώ η απόσταση ανάμεσα στις ξαπλώστρες ορίζεται στο 1,5 μέτρο.

Χωρίς αλκοόλ και μόνο take away

Τα κυλικεία των πλαζ θα λειτουργούν αποκλειστικά με διάθεση συσκευασμένων προϊόντων σε πακέτο και απαγορεύεται η παρασκευή τους στο χώρο, ενώ θα απαγορεύεται η διάθεση και πώληση αλκοολούχων ποτών.

Επίσης, δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο χώρο του καταστήματος ενώ η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πελατών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν ορίζεται στο 1,5 μέτρο.

Οι εργαζόμενοι στα καταστήματα των παραλιών θα πρέπει να φορούν μάσκα ενώ το προσωπικό είναι υποχρεωμένο να απολυμαίνει τις ξαπλώστρες και τις καρέκλες μετά από τη χρήση τους από κάθε πελάτη, ενώ στην κάθε ξαπλώστρα, οι λουόμενοι είναι υποχρεωμένοι να τοποθετούν πετσέτα ενώ απαγορεύεται η ομαδική άθληση με σωματική επαφή.

Ποια θα είναι τα πρόστιμα για τους παραβάτες

Η πρώτη παράβαση θα έχει πρόστιμα από 5000- 20000 και αναστολή 30 μέρες της επιχείρησης.

Στη δεύτερη παράβαση θα τριπλασιάζεται το πρόστιμο και θα ακολουθεί κλείσιμο της επιχείρησης για 90 μέρες