Δίκη Τοπαλούδη: Tην Παρασκευή αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου

Δίκη Τοπαλούδη: Tην Παρασκευή αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου

«Οι δικηγόροι είναι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης», τόνισε η εισαγγελέας της έδρας

Η ετυμηγορία της δικαιοσύνης για τους κατηγορούμενους στην υπόθεση του βιασμού και της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη θα ανακοινωθεί το μεσημέρι της Παρασκευής. Η ώρα της κρίσης για τους δυο νεαρούς έφτασε καθώς αύριο στις 12 το μεσημέρι αναμένεται η ανακοίνωση της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η πολύμηνη διαδικασία ολοκληρώθηκε με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης ενώ το λόγο πήρε, για δεύτερη φορά, η εισαγγελέας της έδρας η οποία απαντώντας στις επικρίσεις του προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Δημήτρη Βερβεσού που την κατηγόρησε για προσβλητική συμπεριφορά  ανέφερε ότι σέβεται και υπολήπτεται το δικηγορικό λειτούργημα υπογραμμίζοντας πως οι δικηγόροι είναι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης.

Ωστόσο, η εισαγγελική λειτουργός δεν άφησε ασχολίαστη την παρουσία συμβούλου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας στην δικαστική αίθουσα κάνοντας λόγο για εισβολή αλλά και για «πογκρόμ Βερβεσού». «Οι δικηγόροι είναι συλλειτουργοί της  Δικαιοσύνης, θα αναδείξουν ότι είναι καλό για τον πελάτη τους. Τι κάνουμε εδώ τόσους μήνες;  Προσπαθούμε να βρούμε την αλήθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας.

Η διαμαρτυρία των δικηγόρων με αφορμή την αγόρευση της εισαγγελέως και την θέση που πήρε για τον ρόλο των δικηγόρων στην πολύκροτη υπόθεση προκάλεσε ένταση. Μάλιστα, η εισαγγελέας εξέφρασε  την πρόθεση της να δηλώσει αποχή, στάση την οποία αναθεώρησε μετά από επικοινωνία που είχε με τον προϊστάμενο της ο οποίος, όπως είπε, της έδωσε εντολή να παραμείνει στην έδρα.