Διαρρήκτες έπιασαν στον ύπνο ανδρόγυνο και άρπαξαν 55.000 ευρώ

Διαρρήκτες έπιασαν στον ύπνο ανδρόγυνο και άρπαξαν 55.000 ευρώ

Συνελήφθη ένας από τους δράστες και αναζητούνται άλλοι τέσσερις

Την εξιχνίαση ληστείας που σημειώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, όπου δύο ένοπλοι εισέβαλαν στο σπίτι ανδρόγυνου, αρπάζοντας κοσμήματα και χρήματα, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν δύο Αλβανοί υπήκοοι και ήδη συνελήφθη ένας εξ αυτών σε εκτέλεση εντάλματος του ανακριτή Βέροιας. Από την έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί της ασφάλειας Αλεξάνδρειας, διαπιστώθηκε η εμπλοκή τριών ακόμη συμπατριωτών τους στην υπόθεση, καθώς φαίνεται πως γνώριζαν ότι τα θύματα διατηρούσαν μετρητά και χρυσαφικά στο σπίτι τους, παρέχοντας στους συνεργούς τους πληροφορίες για το που φυλάσσονται αυτά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, η ληστεία έγινε τα ξημερώματα της 26ης Οκτωβρίου, όταν οι δύο φυσικοί δράστες «τρύπωσαν» στην οικία - «στόχο» πιάνοντας κυριολεκτικά στον ύπνο τον 68χρονο και την 60χρονη σύζυγό του. Υπό την απειλή όπλου άρπαξαν κοσμήματα αξίας 20.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 35.000 ευρώ, όπως κατήγγειλαν οι παθόντες και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι ένας εκ των φερόμενων ως συνεργών είχε επισκεφθεί το προηγούμενο διάστημα το σπίτι του ζευγαριού, όπου πραγματοποίησε τεχνικές εργασίες. Στο μεταξύ, ο 36χρονος συλληφθείς οδηγείται ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί.