Δολοφονία Ελένης Τοπαλούδη: «Θα βίαζαν την Ελένη και νεκρή» – Η συγκλονιστική αγόρευση της εισαγγελέως

Δολοφονία Ελένης Τοπαλούδη: «Θα βίαζαν την Ελένη και νεκρή» – Η συγκλονιστική αγόρευση της εισαγγελέως

Στην τελική ευθεία μπήκε η πολύκροτη δίκη

Οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα κληθούν να αποφασίσουν μετά τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.

Στην τελική ευθεία μπήκε η δίκη για τον βιασμό και την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη μετά την πρόταση –καταπέλτη της εισαγγελέως που ζήτησε την ενοχή των δυο κατηγορουμένων.

Η ώρα της κρίσης για τους δυο νεαρούς πλησιάζει καθώς οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα κληθούν να αποφασίσουν για την ενοχή τους ή όχι των κατηγορουμένων μετά τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.

Η ακροαματική διαδικασία ήταν πολύμηνη και μέσα από τις μαρτυρίες των προσώπων που έζησαν την Ελένη αλλά και εκείνων που ερεύνησαν την υπόθεση επιχειρήθηκε να συμπληρωθεί το παζλ της αποτρόπαιας δολοφονίας της άτυχης φοιτήτριας πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, στη Ρόδο.

Οι δυο πρωταγωνιστές είπαν τη δική τους αλήθεια ρίχνοντας ο ένας την ευθύνη στον άλλον για το έγκλημα καθώς επιφύλαξαν για τον εαυτό τους δεύτερο ρόλο σε μια ιστορία που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Η εισαγγελέας της έδρας, ωστόσο, εμφανίστηκε πεπεισμένη για την ενοχή τους και τους κατηγόρησε ότι ακολουθούν κοινή γραμμή, που τους υπεδείχθη, με στόχο την διάχυση της ευθύνης ώστε να δημιουργηθούν αμφιβολίες στους ενόρκους. Η εισαγγελική λειτουργός ξεκαθάρισε πως η ίδια δεν έχει καμία αμφιβολία πως οι κατηγορούμενοι είχαν συναποφασίσει να υλοποιήσουν το εγκληματικό τους σχέδιο.

«Θα βίαζαν την Ελένη και νεκρή» ανέφερε χαρακτηριστικά και τους κατηγόρησε πως επιχείρησαν ακόμη και να σπιλώσουν την μνήμη της μετά το θάνατο της για να ελαφρύνουν τη θέση τους ενώ άφησε αιχμές και σε βάρος μελών των οικογενειών τους. Σε μια αγόρευση, συναισθηματικά φορτισμένη και σε πολύ προσωπικό ύφος, η εισαγγελέας με καταγωγή από τη Ρόδο, προσπάθησε με λόγια παρηγορητικά να στηρίξει τους απαρηγόρητους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη

«Αντιστάθηκε σε αυτά τα άθλια υποκείμενα με ηρωισμό που ούτε άντρας δεν το κάνει. Φτιάξατε ένα κόσμημα…Αυτή είναι το δώρο της ζωής, αυτοί είναι οι κατάρα της ζωής τους» είπε δείχνοντας τους κατηγορούμενους.

«Η κόρη σας σαν λαμπρό αστέρι θα μας δείχνει πάντα το δρόμο από εκεί που είναι. Εφεξής εγώ και η Ελένη θα είμαστε μαζί, σας δίνω  το λόγο μου…» είπε απευθυνόμενη στους γονείς και συμπλήρωσε: «Εγώ ζω με αυτή την κοπέλα. Η αλήθεια έχει ειπωθεί με χιλιάδες τρόπους όλο αυτό τον καιρό και ακούγεται σαν μια περίληψη από τα δικά μου χείλη τώρα. …».