Στον ανακριτή ο οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε τον 15χρονο

Στον ανακριτή ο οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε τον 15χρονο

Συγκινητικό το τελευταίο «αντίο» του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου στον άτυχο μαθητή

Σε ανακριτή παρέπεμψε ο εισαγγελέα Κορίνθου τον 53χρονο οδηγό του αυτοκινήτου, που παρέσυρε χθες και εγκατέλειψε έχοντας τραυματίσει θανάσιμα 15χρονο στα Εξαμίλια Κορινθίας.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα korinthiannews.gr, ο αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος και κάτοικος γειτονικού στα Εξαμίλια χωριού, ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή την Παρασκευή 15 Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 53χρονος φέρεται να οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και του ασκήθηκε η αντίστοιχη ποινική δίωξη, βάσει της οποίας θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών.

Την ίδια ώρα, μέσα σε βαρύ πένθος τελέστηκε η κηδεία του 15χρονου στα Εξαμίλια. Συγκίνηση προκαλεί το μήνυμα της κοινότητας του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου, όπου φοιτούσε ο 15χρονος. Στο τελευταίο «αντίο» προς τον Παντελή, αναφέρεται: «Ήταν μαθητής μας… Μέσα εκεί στο χάος της θορυβώδους τάξης βασίλευε το άγουρο παλληκαράκι. Ήσυχο, ατάραχο, συγκροτημένο. Είχε μια γλυκύτητα στο βλέμμα. Μια μελαγχολία στα καστανά μεγάλα μάτια. Ένα σφίξιμο στ’ απανωχείλι. Αν και λιγόλογος… τον εκτιμούσες. Για την ομορφιά του. Για την καλοσύνη που έβγαζε. Για την πρόωρη ωριμότητα. Ήταν ένα ωραίο παιδί, ένας καλός μαθητής, ένας μικρός όμορφος άνθρωπος. Θα τον θυμόμαστε με συγκίνηση και τρυφεράδα. Θα τον αγαπάμε που υπήρξε και τον γνωρίσαμε. Καλό ταξίδι, Παντελή…».