Πώς κρίνουν οι πολίτες τον χειρισμό της κρίσης από την κυβέρνηση

Πώς κρίνουν οι πολίτες τον χειρισμό της κρίσης από την κυβέρνηση

Τι λένε οι πολίτες για το άνοιγμα των σχολείων - Πώς «βαθμολογούν» τους πρωταγωνιστές

Μεγάλη αποδοχή έχει η κυβέρνηση στον χειρισμό της αντιμετώπισης της πανδημίας του κοροναϊού, όπως δείχνουν τα στοιχεία δημοσκόπησης της εταιρείας Alco για λογαριασμό του τ/σ Open.

Συγκεκριμένα, το 84% των ερωτηθέντων θεωρεί επιτυχημένους τους χειρισμούς της κυβέρνησης, με το 42% μάλιστα να τους κρίνει ως «πολύ επιτυχημένους».

Όσον αφορά όμως στο άνοιγμα των σχολείων, το 60% απαντά, ότι έπρεπε να ανοίξουν μόνο για τους μαθητές που δίνουν πανελλήνιες και το 73% τάσσεται κατά της επαναλειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων.

Όσον αφορά στον ρυθμό άρσης των μέτρων, το 60% θεωρεί ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει αυτόν που πρέπει, το 24% τον χαρακτηρίζει πολύ γρήγορο, ενώ το 10% τον θεωρεί πολύ αργό.

Αρνητικές ωστόσο είναι οι εκτιμήσεις για τα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της κρίσης του κοροναϊού.

Ειδικότερα, όσον αφορά στους εργαζόμενους, μόλις το 28% χαρακτηρίζει επαρκή τα μέτρα στήριξής τους και το 60% ανεπαρκή.

Όσον αφορά στις επιχειρήσεις, μόλις το 21% θεωρεί επαρκή τα μέτρα στήριξής τους και το 59% ανεπαρκή.

Όσον αφορά στα πρόσωπα που παίρνουν τις αποφάσεις και είναι υπεύθυνοι για τους χειρισμούς σε σχέση με την πανδημία του κοροναϊού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 75% θετικές γνώμες, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας 67% και υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς 64%.

Αντιθέτως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει μόλις 37% θετικές γνώμες για την στάση του στο ζήτημα της αντιμετώπισης της πανδημίας και 42% αρνητικές. Αντιθέτως, η στάση του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει την αποδοχή του 64% των ερωτηθέντων, ενώ οι αρνητικές γνώμες είναι μόλις 16%.

Τέλος, ο καθηγητής Λοιμωξιωλογίας Σωτήρης Τσιόδρας συγκεντρώνει την αποδοχή του 79% των ερωτηθέντων για την έγκυρη και επαρκή ενημέρωση των πολιτών για την εξέλιξη της πανδημίας.