Κορονοϊός: Έντονη ανησυχία στη Λάρισα μετά τα επτά νέα κρούσματα σε Ρομά

Κορονοϊός: Έντονη ανησυχία στη Λάρισα μετά τα επτά νέα κρούσματα σε Ρομά

Διενεργείται ιχνηλάτηση από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στον οικισμό Νέα Σμύρνη

Έντονη ανησυχία επικρατεί στη Λάρισα μετά τα επτά νέα κρούσματα κοροναϊού στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη, με τον δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη, να προειδοποιεί με νέα επιβολή καραντίνας.

Μία 72χρονη νοσηλεύεται με βαριά συμπτώματα στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του οποίου νοσηλεύεται και μία μητέρα με το μόλις 3 μηνών βρέφος της, οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Άλλα τέσσερα άτομα βρέθηκαν θετικά το σαββατοκύριακο και έχουν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.

Το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησε η νέα ιχνηλάτηση στον οικισμό της Νέας Σμύρνης από τρία κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τα οποία συνέλεξαν 100 δείγματα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ1. Σύμφωνα με καταγγελίες που επικαλέστηκε η ΕΡΤ, ακόμη και την περίοδο της καραντίνας υπήρξαν κάποιες οικογένειες Ρομά εντός του οικισμού, που αγνοούσαν τις συστάσεις των αρχών και πραγματοποιούσαν σχεδόν κάθε βράδυ γλέντια.

Το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη και εκπροσώπων των Ρομά, στην οποία όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα onlarissa.gr, αποφασίστηκε.

- Να σταματήσουν εκδηλώσεις στη Νέα Σμύρνη και συγκεντρώσεις στα σπίτια,
- Να σταματήσουν τη λειτουργία τους μαγαζιά που άνοιξαν παρά τις απαγορεύσεις και να συνεχίσουν μόνον ως take-away,
- Να υπάρξει μία ομάδα η οποία θα συναντάται για να λύνει τα προβλήματα της Νέας Σμύρνης,
- Να σταματήσουν άμεσα όλες οι συμπεριφορές που «βοηθούν» στην εξάπλωση του ιού.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό