Πρόταση παραπομπής σε δίκη 88 ατόμων για απάτη σε βάρος της Αχαΐκής Τράπεζας

Πρόταση παραπομπής σε δίκη 88 ατόμων για απάτη σε βάρος της Αχαΐκής Τράπεζας

Ο εισαγγελέας προσωποποίησε τους υπεύθυνους για την πρόκληση ζημίας σχεδόν 210 εκα. ευρώ

Στην τελική της φάση μπαίνει μετά από χρόνια η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, με την κατάθεση της εισαγγελικής πρότασης προς το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πάτρας, που αναμενόταν εδώ και μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», τις οποίες επικαλείται η ιστοσελίδα thebest.gr, ο εισαγγελικός λειτουργός που έχει αναλάβει τον ογκωδέστατο φάκελο της δικογραφίας, ο οποίος αριθμεί σχεδόν 2.000 σελίδες, προσωποποιεί κατηγορίες, όπως περιγράφονται και στη δικογραφία, για δεκάδες άτομα. Συνολικά, προτείνεται να παραπεμφθούν σε δίκη, 88 άτομα.

Πρόκειται στην ουσία για όλα τα διοικητικά συμβούλια της τράπεζας την επίδικη περίοδο, για τα μέλη όλων των ελεγκτικών επιτροπών, επαγγελματικά στελέχη του φορέα, αλλά και για αρκετούς δανειολήπτες. Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας προτείνει την άσκηση ποινικών διώξεων για τα αδικήματα της από κοινού και κατ' εξακολούθηση κακουργηματικής απιστίας σε βάρος της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας για ζημιά ύψους 209.437.991,67 ευρώ, της ηθικής αυτουργίας σε εξακολουθητική απάτη, της απάτης, της πλαστογραφίας, κ.ά.

Ουσιαστικά ο εισαγγελέας δείχνει να θεωρεί, ότι ορθότερη λύση για την ογκώδη δικογραφία είναι η επ' ακροατηρίω εξέταση. Νομικοί με τους οποίους συνομίλησε η εφημερίδα, ανέφεραν ότι το πλαίσιο ποινών που προβλέπονται για κάθε αδίκημα ξεχωριστά, κυμαίνεται μεταξύ 5 - 10 χρόνια κάθειρξης, μετά τις πρόσφατες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...