Στα νησιά ταξιδεύουν από Δευτέρα εργαζόμενοι επιχειρήσεων που ανοίγουν

Στα νησιά ταξιδεύουν από Δευτέρα εργαζόμενοι επιχειρήσεων που ανοίγουν

Τι είπε ο υπουργός Ναυτιλίας για τα πρωτόκολλα υγιεινής στα πλοία και το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Με βεβαίωση εργοδότη θα μπορούν από την Δευτέρα 11 Μαΐου να ταξιδέψουν στα νησιά εργαζόμενοι επιχειρήσεων οι οποίες ανοίγουν την ίδια ημέρα, σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ1 ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ωστόσο, δεν διευκρίνισε, τι θα γίνει με τους εποχικά εργαζόμενους, οι οποίοι δεν έχουν υπογράψει ακόμα σύμβαση εργασίας, για να λάβουν βεβαίωση εργοδότη. Ερωτηθείς σχετικά με τα πρωτόκολλα υγειινής, με βάση τα οποία θα γίνεται η μετακίνηση των πολιτών με τα πλοία της ακτοπλοΐας, είπε ότι οι σχετικές ανακοινώσεις με τους λεπτομερείς όρους και προϋποθέσεις που θα διέπουν τις μετακινήσεις με τα εμπορικά επιβατηγά πλοία θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα και σε αντιστοιχία με τις προτάσεις των επιστημόνων του ΕΟΔΥ.

Ο υπουργός Ναυτιλίας προανήγγειλε, πως η χρήση μάσκας στα πλοία θα είναι υποχρεωτική, τόσο για τα μέλη του πληρώματος, όσο και για τους επιβάτες, ενώ θα ελέγχεται η τήρηση των αποστάσεων κατά την επιβίβαση και αποβίβαση. Είπε επίσης, πως οι επιβάτες θα καλούνται να συμπληρώσουν ειδικό ερωτηματολόγιο πριν ταξιδέψουν.

Αναφερόμενος στο Μεταφορικό Ισοδύναμο ο υπουργός Ναυτιλίας είπε, πως παρουσιάστηκαν σημαντικές στρεβλώσεις στην εφαρμογή του στα καύσιμα και γι αυτό η εφαρμογή του σε αυτόν τον τομέα ολοκληρώνεται στις 31 Ιουλίου. Η ενίσχυση του Μεταφορικού Ισοδυνάμου σε επιβάτες και επιχειρήσεις συνεχίζεται κανονικά.