Δίπλωμα οδήγησης στο σπίτι με ένα τηλεφώνημα

Δίπλωμα οδήγησης στο σπίτι με ένα τηλεφώνημα

Τέλος στην ταλαιπωρία και την αναμονή από τη Δευτέρα

Τέλος στην ταλαιπωρία και την αναμονή στο γκισέ για την παραλαβή του διπλώματος οδήγησης θέτει η Περιφέρεια Αττικής με την καθιέρωση της ταχυδρομικής αποστολής των διπλωμάτων στα σπίτια των ενδιαφερομένων.

Το νέο σύστημα θα τεθεί σε εφαρμογή από την ερχόμενη Δευτέρα.

Με αφορμή την εφαρμογή της νέας διαδικασίας ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επισημαίνει ότι η Περιφέρεια με γνώμονα το δραστικό περιορισμό της ταλαιπωρίας των πολιτών και τις πολύωρες αναμονές σε μία περίοδο που απαιτείται όλοι να αποφεύγουμε το συγχρωτισμό, κάνει ένα ουσιαστικό και έμπρακτο βήμα κατά της γραφειοκρατίας. Σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία γίνεται «πράξη η μείωση της γραφειοκρατίας και ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες».

Η εφαρμογή του νέου συστήματος από 11 Μαΐου πραγματοποιείται ως εξής: Οι ενδιαφερόμενοι αφού επικοινωνήσουν με τις οικείες Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών ανά Περιφερειακή Ενότητα θα δηλώνουν ή θα επικαιροποιούν την ταχυδρομική τους διεύθυνση και στη συνέχεια με συστημένη αποστολή και χωρίς επιβάρυνση θα λαμβάνουν την άδεια οδήγησης, είτε πρόκειται για νέα, είτε για ανανέωση ή επέκταση παλαιάς.

Σε περίπτωση που επιθυμούν να παραλάβουν το δίπλωμα οδήγησης οι ίδιοι ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος από την υπηρεσία αυτό θα γίνεται μόνο με προσυνεννόηση (ραντεβού) προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός.