Δίκη Τοπαλούδη: «Ο αδελφός μου είναι άβουλος και φοβισμένος»

Δίκη Τοπαλούδη: «Ο αδελφός μου είναι άβουλος και φοβισμένος»

Όσα κατέθεσε η αδελφή του αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενου για τη δολοφονία της φοιτήτριας

«Είναι άβουλος, φοβισμένος δεν υπήρχε πιθανότητα να το έκανε». Με τα λόγια αυτά η αδελφή του Αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενου εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο νεαρός δεν δολοφόνησε την Ελένη Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018, στη Ρόδο.

Καταθέτοντας στο δικαστήριο η μεγαλύτερη αδελφή του κατηγορούμενου ισχυρίστηκε πως ο αδελφός της αντιμετώπιζε «προβλήματα κοινωνικής φοβίας» καθώς στο παρελθόν  είχε «αντιμετωπίσει εκφοβισμό λόγω καταγωγής». Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να εξηγήσει τα γεγονότα της βραδιάς της δολοφονίας ανέφερε πως ο αδελφός της  «αν δεν ήταν υπό την επήρεια του φόβου θα μπορούσε να την είχε προστατέψει.». «Δεν μπορούσε εκείνη τη στιγμή να αντιδράσει. Εγκλωβίστηκε στους φόβους του. Δεν κατάφερε να την υπερασπιστεί.» είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως της είχε φανεί διαφορετική η σχέση του με τον συγκατηγορούμενο του. «Μου είχε φανεί ότι τον αντιμετώπιζε σαν είδωλο. Είχε μαγαζιά, είχε χρήματα, είχε οικονομική ευκαιρία.» είπε. « Δεν θα μπορούσε ποτέ να την χτυπήσει» κατέθεσε η μάρτυρας η οποία άκουσε την πρόεδρο να τονίζει ότι «τα στοιχεία λένε αλλά πράγματα, τα αποτυπώματα, το σίδερο» ενώ η εισαγγελέας της έδειξε μια φωτογραφία της Ελένης Τοπαλούδη σχολιάζοντας: «Μας είπατε ότι ο αδελφός σας ήταν ένα θείο δώρο. Κι αυτή ένα θείο δώρο ήταν»

Η μάρτυρας, η οποία όπως είπε σήμερα βρήκε την ψυχική δύναμη να ζητήσει συγγνώμη από τον πατέρα της άτυχης Ελένης, ισχυρίστηκε πως ο αδελφός της διατηρούσε σχέση με την κοπέλα ενώ απέδωσε σε εκείνη την πρωτοβουλία του ερωτικού ραντεβού το μοιραίο βράδυ προκαλώντας την έντονη αντίδραση του πατέρα της.

Μάρτυρας: Είχαν διάφορες συζητήσεις με την Ελένη να δοκιμάσουν νέα πράγματα.

Πρόεδρος: Τι συμφώνησαν;

Μάρτυρας: Να βγουν τρία άτομα μαζί.

Πρόεδρος: Τι να κάνουν;

Μάρτυρας: Σεβόμενη τη μνήμη της δεν μπορώ…

Πατέρας Τοπαλούδη: Πήγε να την φιλήσει και γύρισε από την άλλη μεριά.

Μάρτυρας: Είχε αναπτυχθεί σχέση μεταξύ τους.

Πατέρας Τοπαλούδη: Γι αυτό γύρισε από την άλλη μεριά.

Πρόεδρος: Πήγε με την κοπέλα του να κάνει τι σ αυτό το σπίτι

Μάρτυρας: Καταλαβαίνω την ερώτηση αλλά είναι ο πατέρας της δίπλα μου.

Πρόεδρος: Πρέπει να απαντήσετε όμως…

Μάρτυρας: Του είχε στείλει η Ελένη μήνυμα «τι θα έλεγες να κάνουμε κάτι που να μας εξιτάρει και τους δυο;»

Πρόεδρος: Λέτε ότι η Ελένη πρότεινε στον αδελφό σας. Και ο αδελφός σας τι απάντησε…

Μάρτυρας: Ναι…

Αναφερόμενη στην ημέρα του εγκλήματος η μάρτυρας περιέγραψε πως ο αδελφός της μιλούσε με την Ελένη από το μεσημέρι και είχαν κλείσει ραντεβού για να φάνε σουβλάκια. «Κατά τις 10 έφυγε ο αδελφός μου από το σπίτι. Τον ξαναείδα την επόμενη μέρα προς το μεσημέρι. Ήταν λίγο περίεργος, λίγο προβληματισμένος. Τον ρώτησα τι κάνει η Ελένη και δεν μου απάντησε. Κάποια στιγμή άρχισε να κλαίει και μπήκε στο δωμάτιο» ανέφερε η μάρτυρας τονίζοντας πως «το περιστατικό το μάθαμε από την τηλεόραση».

«Ήμουν σίγουρη ότι δεν είχε αγγίξει την Ελένη. Όταν τον είδα στις φυλακές στα Γρεβενά τον ρώτησα τι συνέβη και άρχισε να κλαίει. Μου ζήτησε συγγνώμη και τον ρώτησα γιατί ζητάς συγγνώμη. Μου απάντησε επειδή πρόδωσα την αγάπη σου» τόνισε η αδελφή του νεαρού κατηγορούμενου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδίκαση της υπόθεσης για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη διεξάγεται κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες , λόγω κορονοιού. Η δίκη ξεκίνησε με όλους τους παράγοντες να φορούν μάσκες, ενώ για πρώτη φορά στην έδρα κάθισαν μόνο οι δικαστές, η εισαγγελέας και η γραμματέας, ενώ οι ένορκοι κάθονταν στα έδρανα των δικηγόρων ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας.

Αρχικά, με απόφαση της Προέδρου δεν επετράπη η παρουσία κοινού και δημοσιογράφων. Η απόφαση, ωστόσο, αναθεωρήθηκε και επετράπη η παρουσία περιορισμένου αριθμού προκειμένου να τηρηθεί η αρχή της δημοσιότητας.