Χαρδαλιάς: Fake news η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 12 το βράδυ και στους άνω των 65

Χαρδαλιάς: Fake news η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 12 το βράδυ και στους άνω των 65

Πρόκειται για συστάσεις και όχι για απαγορεύσεις διευκρίνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

Σε διευκρινήσεις προχώρησε σήμερα 4 Μαΐου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σχετικά με τα μέτρα περιορισμού, χαρακτηρίζοντας φake news τις ειδήσεις περί απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα και στους άνω των 65 ετών.

«Δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας για τους πολίτες άνω των 65 χρόνων, δεν ισχύει ότι υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 12 το βράδυ. Πρόκειται για σύσταση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς. Ο ίδιος τόνισε, ότι «σήμερα το πρωί αφήσαμε πίσω μας 42 ημέρες πρωτόγνωρων διαδικασιών και περιορισμών και μπήκαμε στη δεύτερη φάση της νέας μας προσπάθειας, στη φάση της σταδιακής επιστροφής σε μια νέα καθημερινότητα».

Υπογράμμισε ακόμα, ότι «ο ιός είναι ακόμα εδώ και δεν πρέπει λανθασμένα να θεωρήσουμε, ότι το τέλος της πρώτης φάσης σημαίνει, ότι πλέον έχουμε ξεφύγει τον κίνδυνο. Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο». Ο κ. Χαρδαλιάς διαμήνυσε, ότι «κλειδί για την επιτυχία, όπως και στην πρώτη φάση, θα είναι η ατομική ευθύνη και η συλλογική μας ωριμότητα, η πειθαρχία και η εμπιστοσύνη μας στις υποδείξεις των ειδικών».

Ενημέρωσε ακόμα, ότι από αύριο εξαιρούνται από την απαγόρευση του κατάπλου σκαφών που ισχύει σε όλη τη χώρα, τα μικρά σκάφη έως 7 μέτρα για ερασιτεχνική αλιεία και μπάνιο στην ανοιχτή θάλασσα. Διευκρίνισε ότι δεν επιτρέπεται και η λειτουργία και η χρήση πισίνας σε συγκροτήματα πολυκατοικιών.

Ανακοίνωσε ακόμα, ότι σήμερα το βράδυ σταματούν να ισχύουν τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία πολιτών στον δήμο Ερμιονίδας, ωστόσο παρατείνεται η καραντίνα που έχει επιβληθεί στη δομή στο Κρανίδι για 7 ημέρες.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό