Καιρός: Νεφοσκεπής ο ουρανός γιατί έρχονται βροχές και σκόνη

Νεφοσκεπής ο ουρανός σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας είτε από τις συννεφιές είτε από την αφρικανική σκόνη που θα μεταφερθεί κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας.

Η ΕΜΥ προβλέπει για σήμερα λίγες νεφώσεις παροδικά, στην κεντρική και βόρεια χωρά και αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές στα ηπειρωτικά ορεινά. Στη νότια χωρά αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κατά κανόνα ασθενείς. Στα ανατολικά και νότια, άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 με ενίσχυση τοπικά στα 6 με 7 μποφόρ στα νότιο Αιγαίο. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.

Ειδικότερα, στην Αττική γενικά αίθριος ο καιρός με αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν βαθμιαία και θα εκδηλωθούν βροχές. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες, οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς.