Χαρδαλιάς: Απαιτείται εγρήγορση και επαγρύπνηση το σαββατοκύριακο και την Πρωτομαγιά

Χαρδαλιάς: Απαιτείται εγρήγορση και επαγρύπνηση το σαββατοκύριακο και την Πρωτομαγιά

Παρατείνεται έως τις 10 Μαίου η άδεια ειδικού σκοπού για γονείς

Την προσοχή των πολιτών στις μετακινήσεις του και την τήρηση των κανόνων κοινωνικής απόστασης επέστησε ενόψει του σαββατοκύριακου, αλλά και του τριημέρου της Πρωτομαγιάς ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για τις εξελίξεις για τον κοροναϊό.

Όπως είπε, κατανοεί, ότι οι αργίες σε συνδυασμό με την καλοκαιρία που αναμένεται να επικρατήσει, θα κάνει τους πολίτες να θέλουν να βγουν έξω, τονίζοντας ότι απαιτείται εγρήγορση και επαγρύπνηση, για να μην υπάρξει διασπορά του ιού. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν έως τις 4 Μαΐου.

Ακόμη, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε, ότι σε ό, τι αφορά στην άδεια ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους γονείς, το δικαίωμα για την λήψη της παρατείνεται έως τις 10 Μαΐου 2020.

Οι μουσουλμάνοι θα γιορτάσουν το Ραμαζάνι στο σπίτι

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων αναφέρθηκε στο Ραμαζάνι, που ξεκινάει και τόνισε, ότι και για τους μουσουλμάνους ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν και για τα υπόλοιπα θρησκεύματα και δόγματα. Έτσι, όπως είπε, τα τζαμιά θα μείνουν κλειστά για τους πιστούς, οι θρησκευτικές τελετές θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών με τη συμμετοχή το πολύ τεσσάρων ατόμων. Οι μουσουλμάνοι θα προσευχηθούν στο σπίτι τους, συμπλήρωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σε καραντίνα 121 στενές επαφές στην κλινική του Περιστερίου

Σε σχέση με την ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι, όπου διαπιστώθηκαν 34 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενημέρωσε ότι από την εν εξελίξει διαδικασία ιχνηλάτησης προέκυψαν μέχρι τώρα 121 στενές επαφές που τέθηκαν σε καραντίνα. Επίσης, 39 συνεργαζόμενοι με την κλινική ιδιώτες γιατροί τέθηκαν σε κατ' οίκον περιορισμό.

Όσον αφορά την ιδιωτική κλινική στα νότια προάστια, όπου διαπιστώθηκε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα, όλα τα τεστ προέκυψαν αρνητικά.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό