Κορονοϊός: Επαναπατρίζονται αύριο 65 Έλληνες από την Αίγυπτο

Κορονοϊός: Επαναπατρίζονται αύριο 65 Έλληνες από την Αίγυπτο

Με την πτήση επιστρέφουν στη χώρα τους μέσω Αθηνών επτά Ελβετοί και Ρουμάνοι πολίτες

Τις θερμές ευχαριστίες της εκφράζει η ελληνική πρεσβεία στο Κάιρο προς την αιγυπτιακή κυβέρνηση, για την καθοριστική συμβολή της στον επαναπατρισμό συνολικά 65 πολιτών, Ελλήνων αλλά και Αιγυπτίων μελών οικογενειών Ελλήνων πολιτών, από το Κάιρο στην Αθήνα, με την ειδική πτήση που θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Η ελληνική πρεσβεία Καΐρου εκφράζει τις ευχαριστίες της στην αιγυπτιακή κυβέρνηση, η οποία αποδέχτηκε την επιβίβαση στην έκτακτη πτήση της Air Cairo, την οποία οργάνωσε για τον επαναπατρισμό Αιγυπτίων πολιτών από την Αθήνα στην Αίγυπτο, Ελλήνων και Αιγυπτίων πολιτών, οι οποίοι είχαν έλθει για τουρισμό ή εργασία στην Αίγυπτο και αποκλείσθηκαν με την απαγόρευση πτήσεων, επιτρέποντας την επανένωση με τις οικογένειές τους στην Ελλάδα.

Με την πτήση αυτή επιστρέφουν επίσης στη χώρα τους μέσω Αθηνών, μικρός αριθμός Ελβετών και Ρουμάνων πολιτών. Τα γενικά προξενεία Αλεξανδρείας και Καΐρου ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση υπό συνθήκες μειωμένου προσωπικού, λόγω προληπτικών μέτρων κατά της επιδημίας, κατά τρόπο άριστο. Το γενικό προξενείο Καΐρου είχε τον όλο συντονισμό, σε συνεχή επαφή με την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος, τις συνεννοήσεις με την Air Cairo καθώς και τα προξενεία τρίτων χωρών».

Στους επαναπατριζόμενους, συμπεριλαμβάνονται Έλληνες χρήζοντες ιατρικής φροντίδας, εργαζόμενοι που βρέθηκαν σε ταξίδι τους αποκλεισμένοι στην Αίγυπτο ή Έλληνες τουρίστες που εγκλωβίστηκαν στο Κάιρο. Συνολικά, οι επιβάτες της πτήσης που θα μεταβούν στην Αθήνα, μαζί με τους 7 Ρουμάνους και Ελβετούς τουρίστες είναι 72.

Με το ίδιο αεροπλάνο, αναμένεται να επιστρέψουν Αιγύπτιοι πολίτες στην πόλη Μάρσα Άλαμ της Ερυθράς Θάλασσας, όπου και θα παραμείνουν σε ειδικό ξενοδοχείο σε απομόνωση για 14 ημέρες, σύμφωνα με τις αποφάσεις της αιγυπτιακής κυβέρνησης.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό