Κορονοϊός: Πώς θα αποφύγουμε τον συνωστισμό στα δικαστήρια

Κορονοϊός: Πώς θα αποφύγουμε τον συνωστισμό στα δικαστήρια

Λήψη μέτρων από το υπουργείο Δικαιοσύνης

Εταιρία φύλαξης επιστρατεύει το υπουργείο Δικαιοσύνης για την επιτήρηση των χώρων εντός και εκτός των άμισθων υποθηκοφυλακείων για την αποφυγή συνωστισμού , λόγω κοροναιού.

Το υπουργείο με ανακοίνωση του απαντά στις αιτιάσεις σχετικά με τη λήψη μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας κατά την επικείμενη επανέναρξη λειτουργίας των Υποθηκοφυλακείων και των συνδεδεμένων με αυτά δικαστικών εργασιών στα Ειρηνοδικεία και τα Πρωτοδικεία της χώρας. Όπως αναφέρει έχει ήδη εγκρίνει τη σύναψη σχετικής σύμβασης με εταιρία υπηρεσιών φύλαξης για την επιτήρηση των χώρων εντός και εκτός των άμισθων υποθηκοφυλακείων Νίκαιας, Μαραθώνα, Κορωπίου, Σπάτων, Π. Φαλήρου, Αμαρουσίου, Λάρισας, Κομοτηνής, Βασιλικών Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς καθώς και των έμμισθων υποθηκοφυλακείων Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, προς αποφυγή συνωστισμού του συναλλασσόμενου κοινού, λόγω του κοροναϊού COVID-19, για χρονικό διάστημα ενός μήνα, αρχόμενου από 27/4/2020, και για τις εργάσιμες ημέρες (από Δευτέρα ως και Παρασκευή, για τις ώρες από 9:00 ως 14:00).

Επιπλέον, διευκρινίζει ότι  σχετικά με τη διάθεση υλικού ατομικής προστασίας, «η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης για τον κοροναϊό που λειτουργεί στο Υπουργείο σε συνεργασία με την  Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας έχει ήδη διαθέσει μέσα ατομικής προστασίας σε όλα τα Έμμισθα Υποθηκοφυλακεία». Το υπουργείο Δικαιοσύνης τονίζει ότι  έχει διατεθεί υγειονομικό υλικό σε όλες τις εφετειακές περιφέρειες της χώρας προκειμένου με ευθύνη τους να κατανεμηθεί στα Ειρηνοδικεία, τα Πρωτοδικεία και τα Εφετεία της οικείας περιφέρειας.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα , οι δικηγόροι άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε αποχή από τα καθήκοντα τους, από τις 28 Απριλίου μέχρι και 5 Μαΐου,  στην περίπτωση που διαπιστωθεί, όπως λένε, ότι οι συνθήκες δεν επιτρέπουν την ασφαλή παροχή των υπηρεσιών και την διασφάλιση της δημόσιας υγείας στα δικαστήρια.