Χαρδαλιάς: Δεν λήγει τίποτα στις 28 Απριλίου – Σταδιακή η άρση των μέτρων

Χαρδαλιάς: Δεν λήγει τίποτα στις 28 Απριλίου – Σταδιακή η άρση των μέτρων

Για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων βήμα-βήμα έκανε λόγο κατά την ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την επιδημία του κοροναϊού έκανε λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας ότι τίποτα δεν λήγει στις 28 Απριλίου.

«Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 27 Απριλίου και αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει, ότι λήγουν στις 28 Απριλίου και ότι από την επόμενη Τρίτη επιστρέφουμε στους γνώριμους ρυθμούς» είπε χαρακτηριστικά. «Η επιστροφή θα είναι σταδιακή»  επεσήμανε και προσέθεσε ότι «σταδιακή άρση των μέτρων δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να έχουμε κρούσματα» .

«Τους επόμενους μήνες θα χρειαστεί πολλές φορές ανάλογα με τις εξελίξεις είτε να πατάμε φρένο είτε να επιστρέφουμε στη λήψη κάποιων περιοριστικών μέτρων εφόσον προκύπτουν επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία θα αξιολογούνται σε καθημερινή βάση πάντα σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα», σημείωσε. Περαιτέρω ανέφερε, ότι η κυβέρνηση μεθοδικά επεξεργάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο, το οποίο την ώρα που πρέπει θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός.

Ο υφυπουργός τόνισε επίσης, ότι δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση και εφησυχασμός και έφερε ως παράδειγμα την δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Κρανίδι, για το πόσο εύκολα και γρήγορα διασπείρεται ο ιός.  Αναφερόμενος στην περιοχή του Κρανιδίου, είπε ότι ελήφθησαν και αναμένονται τα αποτελέσματα από άλλα 177 δείγματα από επαφές με τους διαμένοντες στις δομές.

Κάλεσε δε τους κατοίκους της περιοχής να επιδείξουν νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Απηύθυνε δε έκκληση στους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες, να παραμείνουν σπίτι, ώστε σε περίπτωση διασποράς του ιού στην κοινότητα, να μην προσβληθούν.

Όσον αφορά στην άρση των περιοριστικών μέτρων, επανέλαβε ότι αυτή θα ξεκινήσει με το άνοιγμα στις 27 Απριλίου των τα Υποθηκοφυλακείων, έμμισθων και άμισθων, των Ειρηνοδικείων και των Πρωτοδικείων για συγκεκριμένες διαδικασίες, όπως εκείνες των συναινετικών προσημειώσεων. Σημείωσε δε, ότι για την αποφυγή συνωστισμού η διαδικασία αυτή θα γίνεται μέσω των γραμματειών χωρίς τη συμμετοχή των διαδίκων.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό