Διαμαρτυρία εργαζομένων στο Φάρμακο και στα Τρόφιμα

Διαμαρτυρία εργαζομένων στο Φάρμακο και στα Τρόφιμα

Ζητούν ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού, μαζικές προσλήψεις και μέτρα προστασίας στους χώρους εργασία

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν σήμερα Τετάρτη στο υπουργείο Εργασίας, οι Ομοσπονδίες Εργαζομένων στο Φάρμακο και στα Τρόφιμα – Ποτά αλλά και τα αντίστοιχα Συνδικάτα της Αττικής.

Όπως αναφέρουν στο ψήφισμά τους οι εργαζόμενοι, ζητούν -μεταξύ άλλων- ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού, μαζικές προσλήψεις και μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας.

Συγκεκριμένα, ζητούν:

  • Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα στην Υγεία.
  • Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας και εντατικούς ελέγχους από την επιθεώρηση εργασίας. Πρόσθετες άδειες με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα, στις ευπαθείς ομάδες, στις εγκυμονούσες.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ. Να κηρυχτούν παράνομες όλες οι απολύσεις που έγιναν από 1η Μάρτη και οι αρνητικές μεταβολές στις συμβάσεις, στα ωράρια, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις. Το Δώρο Πάσχα να δοθεί στο ακέραιο και στην ώρα του.
  • Κατάργηση όλων των απαγορεύσεων στην συνδικαλιστική δράση, του περιορισμού των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών.
  • Απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού.
  • Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους προς Δημόσιο, τράπεζες, κατάργηση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και κατασχέσεων.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος