Κορονοϊός: Πώς εξηγεί ο Σωτήρης Τσιόδρας τον θάνατο του 35χρονου

Κορονοϊός: Πώς εξηγεί ο Σωτήρης Τσιόδρας τον θάνατο του 35χρονου

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας έδωσε την επιστημονική του εκτίμηση για το νεότερο θύμα στην Ελλάδα

Την επιστημονική του εκτίμηση για τα αίτια του θανάτου του 35χρονου στην Θεσσαλονίκη, ο οποίος αποτελεί το νεότερο θύμα του κοροναϊού στη χώρα μας και μάλιστα χωρίς να πάσχει από υποκείμενο νόσημα, έδωσε σήμερα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, εκφράζοντας ταυτόχρονα τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του άτυχου άνδρα.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας «δυστυχώς καταγράφονται και θάνατοι σε νεαρούς συμπολίτες μας χωρίς να υπάρχουν άλλα νοσήματα», σημειώνοντας ότι «το ίδιο συμβαίνει με τις πνευμονίες και τη γρίπη». Ο καθηγητής συμπλήρωσε, ότι «σε ορισμένες περιπτώσεις αποκαλύπτονται υποκείμενα νοσήματα, που δεν είχαν διαγνωστεί, σε άλλες περιπτώσεις μένουμε απλά με το ερώτημα "τι συμβαίνει". Νομίζω, πως αυτό μπορεί να προέρχεται από την αδυναμία του οργανισμού να αντιμετωπίσει μία τέτοια περίπτωση».

Ο κ. Τσιόδρας έφερε ως παράδειγμα τον έρπη, λέγοντας ότι «σε κάποιους ανθρώπους που έχουν μεταλλάξεις στον εγκέφαλο, ο ιός του έρπη προκαλεί εγκεφαλίτιδα». «Επίσης, έχουμε την ιογενή σήψη, που οδηγεί σε κατάρρευση του οργανισμού. Η αδύναμη και πολύ ισχυρή άμυνα μπορεί να βλάψουν με αυτό τον ιό. Έχουμε δει, ότι κάποιοι σοβαρά ασθενείς με δύσπνοια δεν εμφανίζουν κάποια σοβαρή δύσπνοια, έχουν χαμηλή οξυγόνωση και φτάνουν στα τελικά στάδια της κατάρρευσης των πνευμόνων. Η παραμικρή δυσκολία στην αναπνοή, ιδιαίτερα αν είναι ευπαθείς ομάδες, πρέπει να αντιμετωπίζετε στα νοσοκομεία» συμπλήρωσε.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό